ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ:
500 γραμμάρια φασόλια γίγαντες
100 ml ελαιολάδου
1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 μικρά καρότα κομμένα σε φέτες
2 μεγάλα σκελίδες σκόρδο
1 μεγάλη φρέσκια ντομάτα ψιλοκομμένη
65 γραμμάρια πάστα ντομάτας 
μια χούφτα μαϊντανό
μια χούφτα φρέσκο ​​άνηθο

 ΟΔΗΓΙΕΣ:
Προετοιμασία 1 ημέρα πριν:
Γεμίστε ένα μεγάλο δοχείο με χλιαρό νερό. Προσθέστε 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι και προσθέστε τα φασόλια. Αφήστε τα να φουσκώσουν για 24 ώρες πριν το μαγείρεμα.

———————————————————————-
Μέθοδος μαγειρέματος:
Στραγγίξτε τα φασόλια.
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα προσθέστε 3 λίτρα νερού και τα φασόλια. Βράστε σε υψηλή θερμοκρασία. Μειώστε τη θερμότητα στη μέση και μαγειρέψτε για 2 ώρες ή έως ότου φασόλια είναι εντελώς μαλακά.
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα σε υψηλή θερμοκρασία. Προσθέστε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, το σκόρδο και τα καρότα σε φέτες. Μαγειρέψτε μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέστε τις ψιλοκομμένες ντομάτες και τα φρέσκα βότανα. Μαγειρέψτε για 2-3 λεπτά με ένα ξύλινο κουτάλι.
Προσθέστε την πάστα ντομάτας και μαγειρέψτε για 2 ακόμη λεπτά. Μεταφέρετε το μίγμα στο δοχείο με τα φασόλια. Ρίξτε αλάτι και το πιπέρι.
Γυρίστε σε  υψηλή φωτιά και μαγειρέψτε για περίπου 10 λεπτά μέχρι να αρχίσει να πήζει λίγο η σάλτσα. Προθερμάνετε το φούρνο στους 220 ° C.

Μεταφέρετε τα φασόλια σε ένα μεγάλο ταψί και ψήστε για 30-40 λεπτά.

Credit to