Κέικ Κανέλας

Χωρίς ζύμωμα, απλά το ανακατεύετε και το ψήνετε 🙂

Υλικά

2 κούπες ζάχαρη
4 φλιτζάνια αλεύρι
2 κουταλιές της σούπας μπέικιν πάουντερ
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
2 αυγα
2 φλιτζάνια γάλα
⅔ φλιτζάνι φυτικό λάδι

Επικάλλυψη:
1 κουταλιά της σούπας κανέλα + 1 κουτ.γλ
⅔ φλιτζάνι ζάχαρη

Εκτελεση

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς και λαδώνουμε τις φόρμες.
Σε ένα μέτριο μπολ ανακατεύουμε τη ζάχαρη, το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι. Αφήνω στην άκρη.
Σε ένα μεγάλο μπολ ή μίξερ χτυπάμε τα αυγά, το γάλα και το λάδι.
Προσθέστε σταδιακά το ξηρό μείγμα μέχρι να υγρανθεί. Μπορειτε να το μοιρασετε σε 2 φόρμες
Ρίξτε το μείγμα 2 εκ πιο κάτω απο το χείλος της φόρμα γιατι θα φουσκώσει.
Ανακατέψτε το υλικά της επικάλυψης, προσθέστε 1 κσ κουταλιά της σούπας σε κάθε κεικ και ανακατέψτε με ένα καλα με ένα μαχαίρι, αφήνοντας λίγο και για από πάνω.
Ψήστε για 40 λεπτά ή μέχρι να βγει μια οδοντογλυφίδα καθαρή

Καλή Απόλαυση

Προηγούμενο άρθροΡαγισμένα Μπισκότα λεμονιού 🍋🍋🍋🍋
Επόμενο άρθροΚέικ Μελιού με σοκολάτα…μαλακό, πορώδες, υγρό, αρωματικό