Υλικά

400-500 γρ. γίγαντες μουλιασμένους σε νερό
3 μεγάλα καρότα σε ροδέλες
1 χούφτα πολύχρωμες πιπεριές σε κυβάκια
1 μεγάλο κρεμμύδι στο μούλτι
2 σκελίδες σκόρδο
λίγο σέλερι
αλάτι, πιπέρι
3 φυλλα δαφνης
2 κουτάλες της κατσαρόλας ελαιόλαδο
1 ποτηράκι του κρασιού τριμμένη τομάτα
1 κουτ. σούπας πελτέ

Εκτέλεση

Βράζω για 20′ τους γίγαντες στη χύτρα σε νερό 2 δάχτυλα επάνω από τους γίγαντες
και τις 2 κουτάλες της κατσαρόλας ελαιόλαδο.
Ανοίγω και προσθέτω τα καρότα, φύλλα δαφνης και ξανακλείνω αφού ελέγχω το νερό μου για 10′
Ανοίγω πάλι και βάζω το κρεμμύδι, τις πιπεριές, την τομάτα, το σέλερι, τον πελτέ, το σκόρδο.
Βράζω έως ότου όλα να έχουν μαλακώσει. Μεταφέρω το περιεχόμενο της χύτρας σε ταψί μαζί με όλο το ζουμί και ψήνω μέχρι να πιει το νερό και να μείνει το λάδι + αλατοπίπερο.
Ψήνω σκεπασμένο για κανα μισάωρο στην σχάρα κι έπειτα και τοποθετώ στον πάτο μέχρι να μελώσει

Η Συνταγή είναι της κας Natasa Kalomiri