Συστατικά
1 πακέτο φύλλο βηρυτού
1 φλιτζάνι λιωμένο βούτυρο
Για την κρέμα
2 φλιτζάνια γάλα πλήρες
1/4 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος.
1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
4 κουταλιές κορν φλαουρ
1 κουταλιά της σούπας βανίλια
Για το σιρόπι
1 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
1 φλιτζάνι νερό
1 κουταλιά της σούπας βανίλια
1/4 κουταλάκι του γλυκου Lime
Βεβαιωθείτε ότι έχετε έτοιμο λίγο λιωμένο βούτυρο.
Ας ξεκινήσουμε πρώτα με την κρέμα.
Αναμίξτε τις 4 κουταλιές της σούπας κορνφλαουρ στο 1/4 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος.
Σε μια μέτρια κατσαρόλα με μέτρια φωτιά, βράστε το γάλα, το μείγμα κορνφλαουρ, τη βανίλια και τη ζάχαρη.
Συνεχίστε να ανακατεύετε αργά.
Όταν αρχίσει να βράζει και πξζει, σιγοβράζουμε για λίγα λεπτά.
Αφαιρέστε απ τη φωτιά και αφήστε το σε ένα μπολ στο ψυγείο για να κρυώσει.
Στη συνέχεια, θα φτιαξουμε το σιρόπι της ζάχαρης, καθώς πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου όταν χύνεται στο ζεστό ψημένο γαλακτουμπουρεκο.
Προσθέστε το νερό, τη ζάχαρη και τη βανίλια σε μια κατσαρόλα με μέτρια φωτιά.
Βράζετε για 10 λεπτά.
Προσθέστε το χυμό Lime.
Αφήστε λίγο για άλλα 10 λεπτά
Τώρα για τα στρώματα φίλτρου:
Σημείωση: Φροντίστε να σκεπάσετε τα φύλλα του πακέτου ενώ εργάζεστε με άλλα φύλλα. Βασικά, θα δουλέψουμε με τα μισά φύλλα, προσθέτουμε τη γέμιση και στη συνέχεια προσθέτουμε το άλλο μισό. Κάθε φύλλο πρέπει να βουρτσίζεται πολύ καλά με το λιωμένο βούτυρο όπως φαίνεται παρακάτω.
Σε ένα πυρέξ ή σε οποιοδήποτε άλλο ταψί, βουρτσίστε τον πυθμένα του με λιωμένο βούτυρο.
Προσθέστε ένα φύλλο και βουρτσίστε το με το λιωμένο βούτυρο.
Συνεχίστε να το κάνετε και βουρτσίστε με το λιωμένο βούτυρο σε κάθε ένα φύλλο μέχρι να φτάσετε στο μισό πακέτο.
Προσθέστε την κρύα κρέμα και απλώστε την.
Προσθέστε ένα στρώμα φύλλου ζύμης στο πάνω μέρος της κρέμας και βουρτσιστε με λιωμένο βούτυρο.
Συνεχίστε ξανά και βουρτσίστε κάθε φύλλο με το λιωμένο βούτυρο μέχρι να τελειώσετε το πλήρες πακέτο.
Προσεκτικά, με ένα αιχμηρό μαχαίρι, κόψτε τις διαγώνιες γραμμές όπως παρακάτω.
Στη συνέχεια, κόψτε τις διαγωνίες με ένα άλλο σύνολο ίσων κομματιών.
Ψήστε στους 190 βαθμούς στο φούρνο, μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα. Περίπου μισή ώρα.
Μόλις βγει, ρίξτε το σιρόπι ζάχαρης σε θερμοκρασία δωματίου από πάνω του του.
Μην το κόψετε μέχρι να κρυώσει πλήρως.
Απολαύστε με ένα φλιτζάνι τσάι .
Κ
Καλή Επιτυχία