Υλικά:
3 φύλλα χειροποίητα (μόνο η κάτω μεριά)
Ελαιόλαδο
1 κουταλιά της σούπας γεμάτη ζάχαρη
Αφθονη κανέλα
Για την κρέμα:
1 λίτρο γάλα
70 γραμμάρια ανθος αραβοσίτου
150 γραμμάρια ζάχαρη
Εκτέλεση:
Σε ένα ταψί στρώνουμε το πρώτο φύλλο και το αλείφουμε με λάδι, ζάχαρη και κανέλα.
Ακολουθεί το δεύτερο και τοτριτο φύλλο, το οποίο αλείφουμε με τον ίδιο τρόπο.
Βάζουμε την κρέμα στα φύλλα, γυριζουμε τα φύλλα που περισσέυουν προς τα μέσα και ψήνουμε 180 για καμια ώρα…
Αφήνουμε να κρυώσει πριν την κόψουμε αλλιώς θα τρέξει η κρέμα και θα τη χαλάσουμε.
Για την κρέμα
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το γάλα και τη ζάχαρη και τα αφήνουμε να ζεσταθούν σε μέτρια φωτιά.
Σε ένα μπολ διαλύουμε το ανθος αραβοσίτου σε λίγο κρύο γάλα.
Ρίχνουμε το μείγμα με το άμυλο στο ζεστό γάλα, ανακατεύοντας συνεχώς με σύρμα μέχρι να πήξει η κρέμα.
Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε την κρέμα να κρυώσει εντελώς.
Μόλις κρυώσει η κρέμα, την χτυπάμε με ένα φουέ μέχρι να γίνει αφράτη και να αυξηθεί ο όγκος της.
H συνταγή είναι της κας Dora Christodoulou