Γαλατόπιτα με χειροποίητο φύλλο!!!
Υλικά:
Για την κρέμα!!!
2 λίτρα γάλα φρέσκο
Ζάχαρη 230 γραμ.
300 γραμ.αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 βανίλιες
80 γραμ.βούτυρο ή μαργαρίνη.
για τη ζύμη:
230 γραμ.αλεύρι
Λίγο αλάτι
Λίγο ξύδι
2 κουταλιές λάδι
100 γραμ.νερό χλιαρό
Τα υλικά αυτά είναι για τέσσερα μπαλάκια.
Αφήνουμε λίγο τη ζύμη να ξεκουραστεί.
Εκτέλεση:
Για την πίτα!!!
Βουτυρώνουμε ένα ταψί κουζίνας. Τοποθετούμε ένα φύλλο ώστε να εξέχει από το ταψί το βουτυρώνουμε.
Τοποθετούμε το δεύτερο φύλλο με τον ίδιο τρόπο το βουτυρώνουμε και πασπαλίζουμε λίγο ζάχαρη και κανέλα.
Τοποθετούμε το τρίτο φύλλο με τον ίδιο τρόπο το βουτυρώνουμε.
Τοποθετούμε το τέταρτο και τελευταίο φύλλο με τον ίδιο τρόπο το βουτυρώνουμε και πασπαλίζουμε λίγο ζάχαρη και κανέλα.
Για την Κρέμα!!!
Βάζουμε σε μια κατσαρόλα τα τρία πρώτα υλικά να βράσουν τα ανακατεύουμε συνέχεια ώσπου να πήξη η κρέμα.Όταν είναι έτοιμη ρίχνουμε το βούτυρο ή τη μαργαρίνη και τις βανίλιες.
Την σκεπάζουμε με μια μεμβράνη να μην κάνει κρούστα και την αφήνουμε να κρυώσει.
Απλώνουμε την κρέμα.
Τα φύλλα που εξέχουν από το ταψί τα βουτυρώνουμε και τα γυρίζουμε προς τα μέσα και κάνουμε τον κόθρο.
Χτυπάμε δύο αυγά με λίγο ζάχαρη,και το ρίχνουμε πάνω από την κρέμα κουνάμε ελαφρώς το ταψί ώστε να απλωθεί σε όλη την επιφάνεια της κρέμας. Πασπαλίζουμε και λίγο κανέλα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις για 40-50 λεπτά περίπου.
Καλή επιτυχία!!!
Η Συνταγή είνα της κας Ελένης Τσιουκάνη