Πρασόπιτα με φέτα και ρύζι

Είναι μια υπέροχη πίτα από την γιαγιά μου που δεν θα ξεχάσω ποτέ.
Γι ‘αυτό πρέπει να δοκιμάσετε αυτήν τη συνταγή. Θα ήθελα να σας δείξω τη γεύση της παιδικής μου ηλικίας. Η πίτα έχει ως βάση το κρεμμύδι ή τα πράσα.

Τα συστατικά είναι:

Για τη ζύμη:

4 φλιτζάνια αλεύρι
4 κουταλιές της σούπας φυτικό λάδι
1 κουταλιά της σούπας ξύδι
2 φλιτζάνια καφέ
χλιαρό νερό
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

Για την γέμιση:
6 πράσα
1 φλιτζάνι καφέ ρύζι
1.5 φλιτζάνια φέτα τριμμένη
φυτικό λάδι
1 ματσάκι μαϊντανό
1 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένο θυμάρι

Εκτέλεση:

1. Συνδυάστε όλα τα συστατικά για τη ζύμη, ανακατέψτε και ζυμώστε ημι-μαλακή ζύμη. Αφήστε για λίγο.
2. Κόψτε τα πράσα και ψιλοκόψτε τα σε λίγο νερό για 5 λεπτά.
3. Τηγανίστε το ρύζι και τα βρασμένα πράσα στο λάδι.
4. Ρίχνουμε σε 1 φλιτζάνι νερό και σιγοβράζουμε έως ότου διογκωθεί το ρύζι. Εάν είναι απαραίτητο, προσθέστε περισσότερο νερό.

5. Βγάλτε το ρύζι από τη φωτιά και προσθέστε το μαϊντανό και το θυμάρι.
6. Χωρίστε τη ζύμη σε 5 μπάλες. Ανοιξτε κάθε μπάλα σε ένα φύλλο με το μέγεθος του ταψιού.
7. Λαδώστε το ταψί και τοποθετήστε το κάτω φύλλο. Πασπαλίστε το με ζεστό λάδι.
8. Στρώστε όλα τα φύλλα, προσθέτοντας τη γέμιση μεταξύ τους. Μην τοποθετείτε την γέμιση πάνω από το τελευταίο φύλλο. Αντ ‘αυτού, αλείψτε λάδι στο πάνω φύλλο.
9. Τρυπήστε τα φύλλα με ένα πιρούνι σε 6 ή 7 διαφορετικά μέρη.
10. Ψήνουμε σε μέτρια φωτιά (180 ° C) για περίπου 25 λεπτά ή μέχρι πάρει χρώμα.
11. Όταν τελειώσετε, πασπαλίζετε με νερό και τυλίξτε σε μια πετσέτα έτσι ώστε η κρούστα να γίνει μαλακή.
Σερβίρετε ζεστό και απολαύστε τη γεύση. 🙂

Καλή Επιτυχία

ΠΗΓΗ:

Προηγούμενο άρθροΤυρολουκουμάδες της γιαγιάς
Επόμενο άρθροΤο τέλειο τσουρέκι με λουκούμι, το οποίο είναι απίστευτα νόστιμο!.