Γαλατοπιτα
Τα υλικά μας
1½λίτρο γάλα φρέσκο
260 γραμμάρια ζάχαρη 210 γραμμάρια ψιλό σιμιγδάλι
5 αυγά
50 γραμμάρια βούτυρο αγελαδινό
3 βανίλιες..
Εκτέλεση:
Βάζουμε σε μία κατσαρόλα το γάλα το σιμιγδάλι 5 αυγά χτυπημένα με το πηρούνι 3 βανίλιες 260 gr ζάχαρη και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει όταν έχει πήξει αποσύρουμε την κατσαρόλα μας και ρίχνουμε 50 γραμμάρια βούτυρο αγελαδινό όταν λιώσουμε και το βούτυρο ανακατεύοντας προσθέτουμε σε βουτυρωμένο ταψί και πασπαλισμένο με σιμιγδάλι περιχύνουμε το μείγμα αλείφουμε με ένα κρόκο αυγό από πάνω το βάζουμε στο φούρνο μας πάνω-κάτω αντίσταση χωρίς αέρα ψήνουμε στους 200 βαθμούς μέχρι να πάρει ένα χρώμα καστανό σερβίρουμε παγωμένο πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη και κανέλα..
Καλή Επιτυχία
ΠΗΓΗ: Κατερίνα Βλάσση