Δείτε Επίσης: Νηστίσιμα Τρίγωνα Λιοπιτάκια | Μελιτζάνες Παπουτσάκια με πατάτες

Ελιόπιτα

Συστατικά

1 κιλό αλεύρι που φουσκώνει µόνο του (Self-raising)
4 κουταλάκια µπέικιν πάουντερ
1 φλ. ελαιόλαδο
3 1/2 φλ. ελιές µαύρες ψιλοκοµµένες
1 φλ. φρέσκα κρεµµυδάκια ψιλοκοµµένα
2 ½ φλ. κόλιανδρο ψιλοκοµµένο
1 κουταλιά αποξηραµένο δυόσµο
2 φλ. φρέσκο χυµό πορτοκαλιού
1 τενεκεδάκι (330ml) ανθρακούχα σόδα
2 κουταλιές σουσάµι

Εκτέλεση

Βήμα 1: Προθερµαίνετε το φούρνο στους 180°C και λαδώνετε ένα ορθογώνιο ταψί ή πυρίµαχο σκεύος µε διαστάσεις 23Χ33. Σε ένα µεγάλο µπολ, κοσκινίζετε το αλεύρι και το µπέικιν πάουντερ.
Βήμα 2: Σε ένα μπολ, βάζετε το ελαιόλαδο, τις ελιές, τα κρεμμυδάκια, τον κόλιανδρο, το δυόσμο, το χυμό πορτοκαλιού και τη σόδα.
Βήμα 3: Ανακατεύετε και βάζετε κουταλιά – κουταλιά το μίγμα αλευριού.
Βήμα 4: Βάζετε το μείγμα στο ταψί και ψήνετε στον προθερµασµένο φούρνο για 1 ώρα.
Βήμα 5: Για να δείτε ότι είναι ψηµένο μπήγετε ένα ξύλινο σουβλάκι στο κέντρο της ελιόπιτας αν βγαίνει στεγνό, τότε είναι έτοιµη.

Δείτε Επίσης: Νηστίσιμα Τρίγωνα Λιοπιτάκια | Μελιτζάνες Παπουτσάκια με πατάτες

ΠΗΓΗ: Roula Karipis

Προηγούμενο άρθροΚολοκυθοτυρόπιτα
Επόμενο άρθροΑφράτα ψωμάκια με σοκολάτα