Γαλοπούλα με πατάτες και τυρί

Γαλλική συνταγή χωρίς μαγιονέζα με πατάτες. Ασυνήθιστα νόστιμη γαλαπούλα με πατάτες . Η μαρινάδα κάνει το κρέας τρυφερό, ζουμερό και νόστιμο με μία ωραία κρούστα από τυρί. Φροντίστε να ετοιμάσετε αυτό το πιάτο το γρηγορότερο.

Υλικά:

φιλέτο γαλοπούλας – 500 g
πατάτες – 3
κρεμμύδι – 1
σκόρδο – 1 σκελίδα
Γιαούρτι – 4 κουταλιές της σούπας
μουστάρδα – 1 κουταλάκι του γλυκού
αλάτι – 0,5 κουτ
μαύρο πιπέρι – 0,5 κουταλάκι του γλυκού
μοσχοκάρυδο – 1/4 κουταλάκι του γλυκού
χυμό λεμονιού – 1 κουταλάκι του γλυκού
τυρί (μοτσαρέλα, παρμεζάνα) – 200g
βούτυρο – 10 g

Εκτέλεση

Κόψτε το φιλέτο γαλοπούλας κατά μήκος και χτυπήστε ελαφρά και στις δύο πλευρές.


Ανακατέψτε 2 κουταλιές γιαούρτι με αλάτι, πιπέρι, μοσχοκάρυδο, μουστάρδα και χυμό λεμονιού.


Μαρινάρετε τα φιλέτα τα βάζετε στο ψυγείο για 1-2 ώρες ενώ κόβετε σε φέτες τις πατάτες και κρεμμύδια. Λιπάνετε το ταψάκι σας με βούτυρο, βάζετε πατάτες σε φέτες στο κάτω μέρος, αλάτι και πιπέρι. Απο πάνω τοποθετούμε τα κρεμμύδια και μετά τοποθετήστε το μαριναρισμένο κρέας στην κορυφή.


Τρίψτε μέσα σε ένα μπολάκι τυρί (μοτσαρέλα και παρμεζάνα), προσθέστε 2 κουταλιές γιαούρτι και ανακατέψτε.
Τοποθετήστε το μείγμα πάνω από το κρέας.

Ψήνουμε στους 180 C για περίπου 50 λεπτά.
Εάν το πάνω μέρος είναι ήδη ψημένο, τότε μπορείτε να το καλύψετε με αλουμινόχαρτο έως ότου το είναι έτοιμο και εσωτερικά.

Καλή όρεξη.

Subscribe to recipe’s youtube channel here

 

Προηγούμενο άρθροΧοιρινή μπριζόλα με σάλτσα μπύρας και πουρέ
Επόμενο άρθροΠαραδοσιακή Καρυδόπιτα…