Συστατικά
2 κουταλιές σούπας εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
1 μικρό κίτρινο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο (1 φλιτζάνι)
4 σκελίδες σκόρδο, λιωμένο(1 1/2 κσ)
1 κονσερβα ντομάτες σε κύβους (κονκασε)
1 κουταλάκι του γλυκού μέλι (προαιρετικά)
3 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό
1 1/2 κουταλάκι σούπας αποξηραμένη ρίγανη
1/4 κουταλάκι του γλυκού νιφάδες κόκκινου πιπεριού, περισσότερο ή λιγότερο για την γεύση
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
500gr μεγάλες γαρίδες , αποφλοιωμένες και καθαρισμένες
140gr τυρί φέτα, θρυμματισμένο
2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο φρέσκια μέντα
Λεμόνι σε σφήνες, για το σερβίρισμα
Οδηγίες
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά.
Προσθέτετε το κρεμμύδι και σοτάρετε μέχρι να μαλακώσει, περίπου 4-5 λεπτά. Προσθέστε το σκόρδο και σοτάρετε 30 δευτερόλεπτα ακόμη.
Ρίχνουμε σε ντομάτες, μέλι, μαϊντανό, ρίγανη και νιφάδες κόκκινου πιπεριού και αλάτιζουμε και πιπέρι για την γεύση.
Οταν αρχίζει να σιγοβράζει μειώστε τη φωτιά σε μέτρια χαμηλή και συνεχίστε να σιγοβράζεται, ανακατεύοντας περιστασιακά, μέχρι η σάλτσα να πήξει ελαφρώς, περίπου 5 λεπτά.
Ρίξτε τις γαρίδες και καλύψτε τες μέσα στη σάλτσα. Σκεπάστε και μαγειρέψτε μέχρι να οι γαρίδες να μαγειρευτούν, ανοίγοντας και ανακατευοντας μία φορά στην μέση του χρόνου , περίπου 6 – 7 λεπτά συνολικά.
Πασπαλίστε με φέτα και μέντα. Σερβίρετε ζεστό με σφήνες λεμονιού τραγανό ψωμί για “βούτες” εάν επιθυμείτε.