Μελιτζανοκεφτεδάκια με ιταλικό τυρί

Υλικά

3 μεγάλες μελιτζάνες με συνολικό βάρος περίπου 1350 γραμμάρια
1/2 καρβέλι μπαγιατικο ψωμί 150 γραμμάρια
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
2 αυγα
1 φλιτζάνι Pecorino Romano (100 γραμμάρια)
1 φλιτζάνι τριμμένη φρυγανιά ή περισσότερο
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι για γεύση
1/4 φλιτζάνι ψιλοκομμένο φρέσκο ​​μαϊντανό
1/4 φλιτζάνι φρέσκο ​​βασιλικό ψιλοκομμένο
2 φλιτζάνια φυτικό λαδι / ηλιέλαιο

Εκτέλεση

Ξεπλύνετε τη μελιτζάνα κόψτε το κοτσανι. Κόβουμε στη μέση και κόβουμε σε μεγάλους κύβους.
Φέρτε μια μεγάλη κατσαρόλα γεμάτη νερό να βράσει. Βάλε αλάτι. Μοιράζουμε τη μελιτζάνα και τη βράζουμε σε δόσεις για να μην γεμίσει η κατσαρόλα. Μαγειρέψτε μέχρι να ψηθούν οι μελιτζάνες. Στραγγίζουμε και στραγγίζουμε σε τρυπητό.

Μόλις κρυώσει τελείως, πιέστε το με το χέρι σας για να αφαιρέσετε εντελώς το νερό.
Σε ένα μπλεντερ τροφίμων συνδυάστε το ψωμί, το σκόρδο, τον μαϊντανό και τον βασιλικό.
Αγγίξτε το μεγιστο χτυπηματος μερικές φορές. Ενώνουμε το μείγμα του ψωμιού με τις μελιτζάνες, προσθέτουμε τα αυγά, Τριμμένο Pecorino και αλατοπιπερώνουμε.

Ζυμώνουμε με τα χέρια μας μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα καλά. Αν το μείγμα είναι υγρό, προσθέτουμε λίγη τριμμένη φρυγανιά να απορροφήσει την υγρασία. Μπορείτε επίσης να προσθέσετε περισσότερο τυρί αλλά προσοχή γιατί μπορεί να τα τους κανετε αλμυρους.
Πλάθουμε σε μπαλες, τις σκεπάζουμε με τριμμένη φρυγανιά και τις τηγανίζουμε. Το λάδι πρέπει να είναι 180 βαθμοί Κελσίου
Ροδίζουμε μια φορά και ψήνουμε και από την άλλη πλευρά. Στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί.
Μπορεί να σερβιριστεί με φρέσκια και ελαφριά σάλτσα ντομάτας ή με σαλάτα.

Καλή όρεξη!

Προηγούμενο άρθροΤο πιο εύκολο γλυκό ψυγείου με κρέμα και φρυγανιά!
Επόμενο άρθροΧοιρινά νεφρά, συκώτι και καραμελωμένα κρεμμύδια σε τηγάνι!