Υλικά:

12 γαρίδες κατεψυγμένες Νο 2
1 πακέτο λιγκουίνι (500γρ)
1 συσκευασία χάρτινη ψιλοκομμένη ντομάτα ή κονσέρβα ντοματάκι κονκασέ
1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
1 κρεμμύδι μέτριο
1 σκελίδα σκόρδο
1 σφηνάκι ούζο
Αλάτι, πιπέρι
1 κ.γ. ζάχαρη
1/2 κ.γ. γλυκιά πάπρικα
1 πρέζα μπούκοβο
Ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Ξεπαγώνουμε τις γαρίδες και τις πλένουμε πολύ καλά. Κόβουμε τα κεφάλια και καθαρίζουμε το σώμα από τα κελύφη αφήνοντας το πίσω μέρος της ουράς. Χαράζουμε τη ράχη και βγάζουμε το εντεράκι. Βράζουμε τα κεφάλια σε ένα κατσαρολάκι με νερό αλατισμένο για 10 λεπτά, σουρώνουμε και κρατάμε το ζωμό. Σε μια κατσαρόλα σοτάρουμε τις γαρίδες σε ελαιόλαδο για 1 λεπτό μαζί το κρεμμύδι και το σκόρδο ψιλοκομμένο και σβήνουμε με το ούζο. Αφήνουμε να εξατμιστεί λίγο το αλκοόλ και αποσύρουμε τις γαρίδες σε ένα πιάτο. Στην κατσαρόλα ρίχνουμε την ντομάτα, το πελτέ, αλάτι, πιπέρι, γλυκιά πάπρικα, ζάχαρη και το μπούκοβο. Τα αφήνουμε 5 λεπτά και μετά ρίχνουμε το ζωμό και επιπλέον νερό και όταν πάρει βράση ρίχνουμε τα λιγκουίνι. Ανακατεύουμε και λίγο πριν γίνουν βάζουμε μέσα τις γαρίδες που έχουμε σοτάρει. Αν χρειαστεί λίγο νερό στο βράσιμο προσθέτουμε.

Η Συνταγή είναι της κας Efi Gounaropoulou