Υλικά
1 κιλό χταπόδι περίπου
Ελαιόλαδο
Μισό ποτηράκι ξύδι
1 ποτηράκι κρασί
3 ντομάτες τριμμένες
1 ξερό κρεμμύδι σε φετάκια
1 κουταλιά πελτέ ντομάτας
Αλάτι πιπέρι
Μπαχάρι
2 φύλλα δάφνης
1 ξύλο κανέλας
Εκτέλεση
Βάζουμε το χταπόδι στη χύτρα με το ξύδι και αφήνουμε να κατεβάσει τα νερά του… Το αφήνουμε μέχρι να απορροφηθούν όλα τα υγρά και προσθέτουμε το ελαιόλαδο και το κρεμμύδι σοτάρωντας πολύ καλά… Στη συνέχεια σβήνουμε με το κρασί και όταν εξατμιστεί προσθέτουμε τα μπαχαρικά τη σάλτσα ντομάτας και τις φρέσκες ντομάτες….
Αλάτι βάζουμε ελάχιστο γιατί συνήθως το χταπόδι έχει δικό του αλάτι… Ανακατεύουμε καλά κλείνουμε τη χύτρα και βράζουμε για 20 λεπτά…✓✓
Όταν είναι έτοιμο ανοίγουμε τη χύτρα και αδειάζουμε όλο το μείγμα σε ένα πυρίμαχο σκεύος… Προσθέτουμε ζεστό νερό, το κοφτό μακαρονάκι ανακατεύουμε Και βάζουμε στο φούρνο μέχρι να ψηθεί το μακαρόνι…✓✓
Γίνεται πολύ νόστιμο πραγματικά