Μην χάσετε αυτή την Λιγο φασαριόζικη αλλά απολαυστική συνταγή για γαύρο στο φούρνο! Ακολουθήστε τα βήματα

Υλικά

1 κιλό γαύρος (κατά προτίμηση μεγάλος), καθαρισμένος και φιλεταρισμένος (χωρίς το κόκκαλο)
3-4 σκελίδες σκόρδο, κομμένες σε λεπτές φέτες
1 πιπεριά Φλωρίνης (ψητή ή από βάζο), κομμένη σε λωρίδες
Ελαιόλαδο
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
1 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη αποξηραμένη
2 κουταλιές της σούπας μαϊντανός φρέσκος, ψιλοκομμένος
1 ποτήρι νερό (περίπου 200 ml)

Εκτέλεση

Καθάρισα τον γαυρο και τον φιλεταρισα ( έβγαλα το κόκκαλο) τον έπλυνα πολύ καλά και τον έβαλα σε ένα ταψακι….
Από πάνω έβαλα φέτες σκόρδου και πιπεριάς Φλωρίνης.
Έριξα λαδακι αλάτι πιπέρι ρίγανη και μαϊντανό, συμπλήρωσα ένα ποτήρι νερό

  • Προθερμάνετε τον φούρνο στους 200°C (λειτουργία αέρα ή πάνω-κάτω).
  • Βάλτε το ταψί στον προθερμασμένο φούρνο και ψήστε για περίπου 15 λεπτά. Ο γαύρος είναι έτοιμος όταν το ψαχνό του έχει γίνει λευκό και είναι τρυφερός. Δεν χρειάζεται περισσότερο ψήσιμο, καθώς θα στεγνώσει.
  • Μόλις ο γαύρος ψηθεί, βγάλτε το ταψί από τον φούρνο. Σερβίρετε τον γαύρο ζεστό, συνοδευόμενο από μια δροσερή σαλάτα και φρέσκο ψωμί.
Γαύρο στο φούρνο
Γαύρο στο φούρνο

Έγιναν λουκούμι!!!
Το φαγητό αυτό έχει δουλίτσα αλλά σε ανταμείβει το αποτέλεσμα…

Η Συνταγή είναι της κας Χρυσουλα Βιερου