Ψαροκεφτέδες

Δέκα λεπτά είναι αρκετά για να φτιάξετε και εσείς πεντανόστιμους ψαροκεφτέδες συνοδευόμενους με δροσερή σαλάτα

Συστατικά (για 5 μερίδες)

φιλέτο ψαριού (μπακαλιάρος, πέρκα κ.λπ.) – 500 γρ.;
λευκό ψωμί – 100-125 g,
αυγό κοτόπουλου – 1 τεμ,
κρεμμύδι – 1 τεμάχιο,
αλάτι, αλεσμένο μαύρο πιπέρι, αλεύρι ή φρυγανιά για το πανάρισμα, λάδι για το τηγάνισμα – κατά βούληση.

Προετοιμασία

Το κρεμμύδι κόβεται σε μικρούς κύβους και τηγανίζεται σε φυτικό λάδι ή βούτυρο, αφήνουμε να κρυώσει.
Περνάτε το φιλέτο ψαριού και το ψωμί από την μηχανη του κιμά  ή σε μπλεντερ, προσθέτετε το αυγό, τα τηγανητά κρεμμύδια, αλάτι και αλεσμένο μαύρο πιπέρι.

Ζυμώνετε καλά τη γέμιση, αν αποδειχθεί πολύ πηχτή και πυκνή, προσθέστε λίγο γάλα. Επίσης, αν το ψάρι δεν είναι πολύ λιπαρό, μπορείτε να προσθέσετε λίγο μαλακό βούτυρο.
Για γεύση μπορείτε να προσθέσετε ψιλοκομμένο άνηθο και φρέσκα κρεμμυδάκια στον κιμά.
Από τον κιμά ψαριού φτιάχνετε μακρόστενα ή στρογγυλά κεφτεδάκια, τα τηγανίζετε σε λάδι και από τις δύο πλευρές μέχρι να ροδίσουν, σκεπάζετε το τηγάνι με καπάκι και τα τηγανίζετε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να είναι έτοιμα (12-15 λεπτά) ή τα βάζετε σε ζεστό φούρνο και τα ψήνετε μέχρι να είναι έτοιμα.

Περιχύστε τα έτοιμα κεφτεδάκια με λαδι και λιωμενο βουτυρο, σερβίρετε με συνοδευτικό πιάτο πατάτες ή άλλα λαχανικά.

Καλή απόλαυση

Рецепты СССР

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Ψαροκεφτέδες

Ψαροκεφτέδες

Σήμερα έχουμε υπέροχα, τρυφερά ψαροκεφτέδες

700-800 γρ κιμά (από λούτσους, τούνα, Μπακαριάρο, λευκό ψάρι)
1 μεγάλο κρεμμύδι
5 φέτες ψωμί
100 ml νερό / γάλα
1-2 αυγά
50 γρ λάδι
25 g άμυλο πατάτας
αλάτι, πιπέρι, καρυκεύματα ψαριού
φρυγανιά τριμμένη (για το πανάρισμα)
λάδι (για το τηγάνισμα)

Εκτέλεση

– Τρίψτε το φιλέτο ψαριού σε ένα μπλέντερ σε χοντρό κιμά
– Κόβουμε το κρεμμύδι και το ροδίζουμε λίγο
– Μουλιάζουμε το ψωμί σε γάλα για μερικά λεπτά
– Στο μπλέντερ αλέστε τα κρεμμύδια, το ψωμί και το λάδι μέχρι να ομογενοποιηθούν
– Συνδυάστε όλα τα υλικά με κιμά. Προσθέτουμε μπαχαρικά και αφήνουμε στο ψυγείο για 30-60 λεπτά
– Στη συνέχεια φτιάχνουμε κοτολέτες, τριμμένη φρυγανιά και τηγανίζουμε στο λάδι μέχρι να ροδίσουν

Νόστιμοι!!! 💞

Προηγούμενο άρθροΝηστίσιμα κουλουράκια κρασιού
Επόμενο άρθροΓιουβετσάκι χοιρινό με πατάτες και κολοκυθάκια