Γεμιστά κολοκυθάκια με κιμά και ρύζι

4 τεμ. Κολοκυθάκια
Κιμάς / περίπου 500 g / χρησιμοποιώ διπλοαλεσμένο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 καρότο σε ροδέλες
2 Ντομάτες
1 κουταλάκι του γλυκού ρύζι
Αλάτι
Μαυρο Πιπερι
Πάπρικα
Ζωμό Κοτόπουλου ή νερό

Εκτέλεση

Τα κολοκυθάκια πλένονται, και κόβονται στα μισά κατά μήκος.
Καθαριζουμε τα κολοκυθάκια στο κέντρο από την ψίχα για να κάνουμε σκαφάκια. Αφήνουμε την ψιχα στην άκρη για μετά.
Σε ένα τηγάνι βάζουμε λίγο λάδι και σωτάρουμε το κρεμμύδι, καρότο, την σάρκα που αδειάσαμε από τα κολοκυθάκια, 1 τριμμένη ντομάτα, κιμά καρυκευμένο με μπαχαρικά και 1 κούπα ρυζιού.

Προσθέτω λίγο ζωμό κοτόπουλου, λίγη πάπρικα, αλάτι, μαύρο πιπέρι και ανακατεύω καλά και αφήνω 15 λεπτά μέχρι να δέσει η σάλτσα με τον κιμά.
Τακτοποιήστε τα κολοκύθια σε ένα ταψί και γεμίστε τα με την γέμιση και βάλτε τριμμένη ντομάτα από πάνω. Προσθέτω περισσότερο ζεστό ζωμό και βάζω σε προθερμασμένο φούρνο στα 200 βαθμούς. Να βράσει ο ζωμός . Όταν το ρύζι είναι έτοιμο,

πασπαλίζετε με τριμμένο κίτρινο τυρί

και επιστρέψτε στο φούρνο για να λιώσει, αφαιρέστε και πασπαλίστε με φρέσκο ​​άνηθο

Κάνω επίσης ένα τζατζίκι. Σε ένα μπολ τριβω σκόρδο, γιαούρτι 2,3 κουταλιές της σούπας και 1 κουταλάκι του γλυκού Μουστάρδα Ντιζόν, αλάτι, πιπέρι και άνηθο και ανακατεύω.

Καλή Επιτυχία

Προηγούμενο άρθροΜίνι Γλυκά Ψωμάκια (Ιερό Ψωμί σαν πρόσφορο)
Επόμενο άρθροΚέικ με Τρούφα Σοκολάτας…Πεντανόστιμο αφράτο και λαχταριστό