Συστατικά
Για τη ζύμη

4 1/2 ή 5 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις (το μέγεθος του κυπέλλου είναι 200 ​​ml),
1 φλυτζάνι φυτικού λαδιού (110 ml),
1 αυγό το ασπράδι (ο κρόκος αυγού είναι για την επάλειψη),
Μια πρέζα αλατιού,
1 πακέτο μπεικιν παουντερ (10 γραμμάρια),
1 πακέτο στιγμιαίας μαγιάς (10 γραμμάρια),
4 κουταλιές της σούπας ζάχαρη,
1 1/2 φλιτζάνια γάλακτος (300 ml).
Για την γέμιση
1 πακέτο κρέμα ζαχαροπλαστικής με γεύση σοκολάτας (147 γραμμάρια),
1 1/2 φλιτζάνια γάλα (300 ml),
3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη (μπορείτε να αυξήσετε ή να μειώσετε την ποσότητα της ζάχαρης).
Για την επάλλειψη.
Κρόκος αυγού,
1 κουταλιά της σούπας φυτικό λάδι,
1 πρέζα ζάχαρης,
Ζάχαρη άχνη.

Διαδικασία συνταγής 
Πρώτον, για να προετοιμάσετε τη ζύμη, συνδυάστε όλα τα συστατικά εκτός από το αλεύρι σε ένα βαθύ μπολ.
Προσθέτουμε το αλεύρι αργά και ζυμώνουμε καλά και στη συνέχεια παίρνουμε μια μαλακή αλλά όχι κολλώδη ζύμη. 
Για να προετοιμάσετε την γέμιση, βάλτε την κρέμα ζαχαροπλαστικής σε μια κατσαρόλα και προσθέστε το γάλα και μαγειρέψτε ανακατεύοντας μέχρι να γίνει παχύ το μείγμα.
Στη συνέχεια αφήστε το να κρυώσει.
Πάρτε κομμάτια μεγέθους καρυδιού από τη ζύμη και τα κυλάτε στην παλάμη σας.
Ανοίξτε τη ζύμη κατά μήκος, και δημιουργήστε ένα ορθογώνιο στρώμα και τοποθετήστε μια κουταλιά της σούπας από τη μία πλευρά της ζύμης.
Κάντε 5 εγκοπές στην άλλη πλευρά του ορθογωνίου.
Διπλώστε την ζύμη πάνω από την γέμιση και κυλήστε το.
Στην άκρη θα πρέπει οι εγκοπές της ζύμης να είναι από πάνω όταν τα τοποθετούμε σε ένα ελαφρώς βουτυρωμένο ταψί.

Συνεχίστε με τα άλλα ρολά ζύμης.
Στη συνέχεια, ανακατέψτε το ζάχαρη, το φυτικό λάδι και τον κρόκο αυγού σε ένα μικρό μπολ.
Βουρτσίστε το μείγμα από πάνω αφήστε τα στο ταψί να φουσκώσουν για 20 λεπτά πριν το ψήσιμο.
Στο τέλος τα ψήνουμε στο φούρνο στους 180 ° C μέχρι να ροδίσουν και στη συνέχεια αφήστε τα στο ταψί να κρυώσουν.
Πασπαλίστε λίγο ζάχαρη σε σκόνη πριν από το σερβίρισμα.
Αυτή η συνταγή είναι για 16 κρουσανάκια.

Καλή Επιτυχία

ΠΗΓΗ: recipesmaking.com

Προηγούμενο άρθροΗ Ζαρωμένη Γαλατόπιτα
Επόμενο άρθροΜοσχάρι στο φούρνο με πατάτες…του Γιώργου Τσούλη