Γεμιστές Ντομάτες

Υλικά

8 ώριμες ντομάτες μεσαίου μεγέθους
150γρ ρύζι ή ρύζι για ριζότο
1 μικρό κολοκυθάκι τριμμένο
2 κουταλιές της σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
5-6 φύλλα μέντας ψιλοκομμένα
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο (200γρ)
1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
Αλάτι και πιπέρι για να γευτείς
3 μεσαίου μεγέθους πατάτες, ξεφλουδισμένες και κομμένες κατά μήκος σε παχιές σφήνες.
100γρ νερό

Εκτέλεση

Κόψτε την στρογγυλή κορυφή κάθε ντομάτας και αφήστε την στην άκρη. Αδειάστε τθς ντομάτες με μια σέσουλα παγωτού ή με ένα κουτάλι τσαγιού, προσέχοντας να αφήσετε ένα τοίχωμα αρκετά παχύ για να κρατήσει τη γέμιση.
Κρατήστε τον πολτό ντομάτας για γέμιση. Τακτοποιήστε τις κουφιες ντομάτες σε ένα ταψί, την μία κοντά στην άλλη,χωρίς να αφήσετε πολύ χώρο μεταξύ τους. Αφήστε στην άκρη.
Σε μια κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά, προσθέτουμε το μισό ελαιόλαδο και μαγειρεύουμε το κρεμμύδι, ανακατεύοντας περιστασιακά μέχρι να μαλακώσει. Προσθέστε τα τριμμένα κολοκυθάκια, πολτό ντομάτας, μέντα, μαϊντανό και τέλος
το ρύζι. Αφήστε το να σιγοβράζει  για 5 λεπτά. Αλατοπιπερώστε. Αφήστε τη γέμιση να κρυώσει για 10 λεπτά.
Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 C.
Γεμίστε τις κούφιες ντομάτες με την γέμιση, αφήνοντας λίγο χώρο για να φουσκώσει το ρύζι. Βάλτε τις κορυφές πίσω στις ντομάτες. Γεμίστε τα κενά μεταξύ των ντοματών με τα κομμάτια πατάτας, προσθέστε το νερό, ψιλοβρέχετε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο και ψήστε για περίπου μία ώρα.
Σερβίρετε κατά προτίμηση σε θερμοκρασία δωματίου.

ΠΗΓΗ: cookmegreek.blogspot.com

Προηγούμενο άρθροΜπιφτέκια Καρπάθου με Φέτα
Επόμενο άρθροΣκορδαλιά από το Νησί