Συστατικά
2 μεγάλες μελιτζάνες / μελιτζάνες γύρω στα 700g
700γρ ντομάτας Pummaro
1 λευκό κρεμμύδι
Μικρό ματσάκι βασιλικού
250γρ τυρί μοτσαρέλα, κομμένα σε κύβους 
3/4 φλιτζάνι τυρί παρμεζάνα, τριμμένο (70g)
1/2 κουτ. Σούπας ελαιόλαδο
αλεύρι 
ηλιέλαιο για το τηγάνισμα (περίπου 1/2 φλιτζάνι / 125ml)
αλάτι και πιπέρι 

Οδηγίες
Κόψτε σε φέτες τις μελιτζάνες και στη συνέχεια τοποθετήστε τις σε ένα σουρωτήρι. Πασπαλίστε ελαφρά με αλάτι και αφήστε τα στην άκρη για 1 ώρα. Αυτό απομακρύνει  την υπερβολική ποσότητα νερού και βοηθάει στο τηγάνισμα.
Εν τω μεταξύ, κάντε την απλή σάλτσα ντομάτας. Ψιλοκόβουμε 1 κρεμμύδι και σοτάρουμε σε ένα τηγάνι με το ελαιόλαδο μέχρι να είναι ημιδιαφανές και μαλακό αλλά όχι καφέ. Προσθέστε το πουμαρό (πουρέ πατάτες) και το βασιλικό κομμένο με τα χέρια σας. Προσθέστε μια πρέζα αλάτι και πιπέρι, ανακατέψτε έπειτα αφήστε να σιγοβράσει απαλά για 10-15 λεπτά και αφήστε στην άκρη.
Ξεπλύνετε τις φέτες μελιτζάνας κάτω από κρύο νερό και αφήστε τους να στεγνώσουν με μια πετσέτα κουζίνας ή χαρτί. Πασπαλίστε ελαφρά με το αλεύρι, ανακινήστε να παει παντού και μετά τα τηγανίζετε στο ηλιέλαιο για μερικά δευτερόλεπτα από κάθε πλευρά, αποστραγγίζετε στο χαρτί κουζίνας για να απομακρύνετε τυχόν υπερβολικό λάδι.


Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 ° C. Χρησιμοποίησα ωοειδές ταψάκι , αλλά ένα ορθογώνιο ή τετράγωνο γύρω από το ίδιο μέγεθος θα λειτουργούσε πολύ καλά.
Απλώστε μια μικρή ποσότητα σάλτσας ντομάτας στο κάτω μέρος του ταψιού και απλώστε την, αυτό θα σταματήσει την επικόλληση της μελιτζάνας.
Στη συνέχεια, προσθέστε μια στρώση μελιτζάνας στο ταψί, ακολουθούμενη από κομμάτια (κύβους)τυριού παρμεζάνα, και λίγο πασπάλισμα τριμμένη μοτσαρέλα, πιπερι και μετα κανα δυο κουταλιές σάλτσας ντομάτας (κρατήστε το 1/3 της σάλτσας για το τελικό στρώμα). Συνεχίστε με την επόμενη στρώση  μελιτζάνας απλώστε την υπόλοιπη σάλτσα ντομάτας και από πάνω τριμμένη παρμεζάνα και μοτσαρέλα.

Καλύψτε χαλαρά με αλουμινόχαρτο και ψήνετε για 20 λεπτά, αφαιρέστε το αλουμινόχαρτο και ψήνετε για άλλα 20 λεπτά μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα από πάνω. Αφήστε το να ξεκουραστεί για 5 λεπτά πριν το σερβίρετε.


Σημειώσεις
Πάντοτε αλάτι μελιτζάνες πριν κάνετε αυτό το πιάτο
Κόψτε την μελιτζάνα περίπου (1 / 2cm) πάχος (μην ανησυχείτε για την ακρίβεια απλά κρατήστε την λεπτή).
Μόλις βάλουμε μια παρτίδα μελιτζάνας στο αλεύρι τα τηγανίζουμε αμέσως.
Μπορείτε να προετοιμάσετε ολόκληρο αυτό το πιάτο εκ των προτέρων και να το βάλετε στο ψυγείο μέχρι να είστε έτοιμοι να το ψήσετε.
Ότι μείνει φυλάσσεται καλά στο ψυγείο για 3-4 ημέρες και μπορούν να επαναθερμανθούν στον φούρνο (καλυμμένα)

ΕυχαριστούμεInside The Rustic Kitchen

Προηγούμενο άρθροΚοτόπουλο με μανιτάρια και μουστάρδα
Επόμενο άρθροΚαύση λίπους: 7+1 τρόποι να δεις άμεσα αποτελέσματα (πέραν της γυμναστικής)