Συστατικά:
Γέμιση:
500 γρ κιμά γαλοπούλας ή κοτόπουλου
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο, χωρισμένες
1 φλιτζάνι κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 κουταλάκι του γλυκού ψιλοκομμένο σκόρδο
1 φλιτζάνι ψίχα ψωμιού
½ φλιτζάνι γραβιέρα τριμμένη (αντί για Monterey Jack)
½ φλιτζάνι τυρί μοτσαρέλα
1 μεγάλο αυγό, χτυπημένο
¼ φλιτζάνι βρασμένο ρύζι
¼ φλιτζάνι κεφαλοτύρι τριμμένο (αντί για Romano)
2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό
Αλάτι και αλεσμένο μαύρο πιπέρι για γεύση
Πιπεριές:
8 πιπεριές κέρατο
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
Εκτέλεση:
Προετοιμασία Γέμισης:
Σε ένα μεγάλο τηγάνι, σοτάρουμε τον κιμά σε μέτρια φωτιά μέχρι να ροδίσει και να μην είναι πλέον ροζ. Αφαιρούμε το περιττό λίπος.
Στο ίδιο τηγάνι, ζεσταίνουμε 1 κουταλιά ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο μέχρι να μαλακώσουν και να μυρίσουν.
Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατεύουμε τον κιμά, το κρεμμύδι, το σκόρδο, την ψίχα ψωμιού, τη γραβιέρα, τη μοτσαρέλα, το αυγό, το ρύζι, την κεφαλοτύρι και τον μαϊντανό. Αλατοπιπερώνουμε.
Προετοιμασία Πιπεριών:
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 175 βαθμούς Κελσίου.
Πλένουμε τις πιπεριές, κόβουμε το πάνω μέρος τους και αφαιρούμε τα σπόρια.
Σε ένα τηγάνι, ζεσταίνουμε την υπόλοιπη κουταλιά ελαιόλαδο και σοτάρουμε τις πιπεριές για λίγα λεπτά μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς.
Γέμισμα και Ψήσιμο:
Γεμίζουμε τις πιπεριές με το μείγμα κιμά, πιέζοντας ελαφρά για να χωρέσει περισσότερο.
Τοποθετούμε τις γεμιστές πιπεριές σε ένα ταψί.
Σκεπάζουμε το ταψί με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για 45 λεπτά.
Αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για άλλα 15 λεπτά, ή μέχρι οι πιπεριές να είναι τρυφερές και η γέμιση να έχει ροδίσει.