Αυτή η συνταγή για γεμιστές πιπεριές είναι μια εύκολη και γευστική επιλογή για ένα θρεπτικό συνοδευτικό. Η γέμιση με ντομάτα, γκούντα, ζαμπόν και φέτα δημιουργεί έναν πλούσιο συνδυασμό γεύσεων, ενώ οι πιπεριές προσθέτουν μια ωραία υφή και χρώμα.
Υλικά
για τις Γεμιστές Πιπεριές:
4 πιπεριές κέρατο μεγάλες
2 ντομάτες, ξεφλουδισμένες και κομμένες σε καρεδάκια
100 γρ. γκούντα, κομμένο σε καρεδάκια
100 γρ. ζαμπόν, κομμένο σε καρεδάκια
50 γρ. φέτα, θρυμματισμένη
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι και ρίγανη κατά βούληση
Εκτέλεση:
Προθερμάνετε το φούρνο στους 180°C.
Πλένετε και κόβετε τις πιπεριές στη μέση, αφαιρώντας τα σπόρια και το κοτσάνι.
Σε ένα μπολ, ανακατέψτε τις ντομάτες, το γκούντα, το ζαμπόν, τη φέτα, το ελαιόλαδο, το αλάτι, το πιπέρι και τη ρίγανη.
Γεμίστε τις πιπεριές με το μείγμα ντομάτας.
Τις βάζουμε σε ένα ταψί ρίχνουμε λίγο αλάτι λάδι σκεπάζουμε με βρεγμένη λαδόκολλα και ψήνουμε μέχρι να μαλακώσουν!!
Λίγο πριν το τέλος ξεσκεπάζουμε να πάρουν λίγο χρώμα!!
Αφήστε τις να κρυώσουν ελαφρώς πριν τις σερβίρετε.
H Συνταγή είναι της κας Αγγελικη Πλατη
Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή
Κόκκινες γεμιστές πιπεριές πανέ
Άλλη μια πολύ αγαπημένη, συνταγή από την γιαγια μας. Αλλά όταν ένας φίλος προσφέρεται να σου φέρει ψητές κόκκινες πιπεριές, πώς μπορείς να αρνηθείς να φτιάξεις αυτη την συνταγή;
Υλικά
6-8 κόκκινες πιπεριές ψητές, καθαρισμένες
200 γρ τυρί
2 αυγα
μαϊντανός ψιλοκομμένος (προαιρετικά)
αλάτι και αλεσμένο μαύρο πιπέρι
αλεύρι
2 αυγα
τριμμένη φρυγανιά
λάδι
Εκτελεση
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το τυρί με 2 αυγά και τον ψιλοκομμένο μαϊντανό, αλατοπιπερώνουμε.
Γεμίζουμε τις καθαρισμένες κόκκινες πιπεριές με την έτοιμη γέμιση, ισιώνοντάς τες ελαφρώς.
Τυλίξτε το αλεύρι, τα χτυπημένα αυγά και τη φρυγανιά.
Σε ένα βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι και τηγανίζουμε τις πιπεριές και από τις δύο πλευρές μέχρι να ροδίσουν.
Στραγγίζουμε σε ρολό κουζίνας πριν σερβίρουμε τις γεμιστές πιπεριές
Καλή Απόλαυση