Γεμιστές πιπεριές με φαγόπυρο

Ένα πολύ αγαπημένο και σούπερ νόστιμο πιάτο
🥕🥦🥕

Τα προϊόντα που δίνω είναι αρκετά ενδεικτικά όσον αφορά τις ποσότητες.

Υλικά (3-4 μερίδες)

🔸 8 μεγάλες κόκκινες πιπεριές
🔸 3 μέτρια καρότα
🔸 το άσπρο μέρος ενός κοτσανιού πράσου
🔸 100 γρ φαγόπυρο ξερό (πράσινο)
🔸 3 κουταλιές της σούπας πουρέ ντομάτας
🔸 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
🔸 αλάτι
🔸 1 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη

Εκτέλεση

🔸 Το λευκό μέρος του πράσου σοταρετε σε ελαιόλαδο κάτω από ένα καπάκι.
🔸 Καθαρίζουμε τα καρότα και τα κόβουμε σε κύβους. Προστίθενται στο κρεμμύδι και σιγοβράζονται για 3-4 λεπτά.
🔸 Στο μείγμα προστίθεται ο πουρές ντομάτας και η ριγανη. Μαγειρεύουν για λίγα λεπτά.
🔸 Προσθέτουμε το φαγόπυρο με λίγο νερό, για να μην στεγνώσει και να μην καεί. Μαγειρεύουμε για 5 λεπτά να φουσκώσει το φαγόπυρο.
🔸 Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει ελαφρώς και αλατοπιπερώνουμε.
🔸 Πλένουμε τις πιπεριές. Τα κοτσάνια τους αφαιρούνται και γεμίζονται με το μείγμα. Τοποθετούνται σε δίσκο.
🔸 Αν περισσέψει γέμιση, τη μοιράζουμε στις πιπεριές στο τηγάνι. Ρίχνουμε λίγο νερό, 1.5 εκ, για να φουσκώσει το φαγόπυρο. Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο.
🔸 Ψήνουμε σε φούρνο προθερμασμένο στους 180C για 35-40 λεπτά περίπου. Όταν είναι σχεδόν έτοιμα, αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για λίγα λεπτά ακόμα.
❗️Ο χρόνος ψησίματος μπορεί να διαφέρει, ανάλογα με τον φούρνο! Παρακολουθήστε και επιμηκύνετε ή κοντύνετε εάν χρειάζεται ❗️

Απολαύστε το 🥕🥦🥕

ΠΗΓΗ: Вкусно и лесно с Ани

Προηγούμενο άρθροΠαστάκια-Εκλεράκια του Ονείρου Αφρός
Επόμενο άρθροΗ πιο χειμωνιάτικη σούπα με κολοκύθα!