Γεμιστά χωρίς Κιμά (ορφανά)

Advertisement

*** Το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο από Μυτιλήνη χρησιμοποιήθηκε στη συνταγή μου
Ετοίμασα τις ντομάτες και τις πιπεριές βγάζοντας με κουτάλι τα εσωτερικά των ντοματών και τις καθαρίσαμε από το προηγούμενο βράδυ και έκοψα πολύ καλά όλα τα υπόλοιπα. Αυτό μου έσωσε χρόνο σήμερα. Τις εβγαλα από το ψυγείο μία ώρα πριν τις γεμίσω

Συστατικά :

Ψιλοκοψτε όλα αυτά τα λαχανικά. Μπορείτε να τα προσθέσετε ή να αφήσετε αυτά που δεν σας αρέσουν

1 μεγάλο κρεμμύδι,
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
λευκά μανιτάρια περίπου 7-8
1 μικρή τσακωνικη μελιτζάνα
1 πατάτα κομμένη σε μικροσκοπικά τετράγωνα
1 1/2 φλιτζάνια άψητο ρύζι μακρύκοκκο ξεπλένεται ελαφρώς
1 1/2 φλιτζάνια θρυμματισμένες ντομάτες
1 μικρό κουταλάκι του γλυκού πελτέ ντομάτας, καθώς και μέρος του εσωτερικού των ψιλοκομμένων τοματών
ένα κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη για να κόψει την οξύτητα
Αλατοπίπερο
Βότανα: 1/2 μάτσο άνηθο, μαϊντανό και δυόσμο. Κόψτε τα λεπτά
Νερό όπως απαιτείται για να μαγειρέψετε το ρύζι στο φούρνο

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα σοτάρετε κρεμμύδια, μανιτάρια, σκόρδο, μελιτζάνα, πατάτα αλατίστε και μαγειρέψτε για 5-7 λεπτά Προσθέστε πουρέ ντομάτας, τριμμένη τομάτα και τοματοπολτό. Προσθέστε 1/2 κουπα νερό και τη ζάχαρη και μαγειρέψτε μαζί 5-6 λεπτά. Προσθέτουμε ρύζι, ανακατεύουμε 1 λεπτό και βγάζουμε τη φωτιά. Δοκιμάστε και πάλι για αλατοπιπερο

Advertisement

Γεμιστές ντομάτες και πιπεριές
Κόβουμε 3-4 πατάτες κυδωνάτες σε ένα μπολ, ραντίζουμε με ελαιόλαδο. Προσθέστε αλάτι, πιπέρι και ρίγανη και μια κουταλιά της σούπας τριμμένη ντομάτα. Ανακατέψτε καλά και βάλτε στο ταψί. Είχε περισσέψει την γέμιση και την απλώσαμε γύρω γυρω μέσα στο ταψι. Ξαναρίξαμε λίγο λάδι πάνω στο ταψί και πρόσθεσα 1/4 κουπας νερό.

Ελέγχετε περιοδικά ώστε να παραμένει υγρό αλλά να μην κολυμπά στο νερό. Πασπαλίζουμε με ελαιόλαδο, σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για 60 λεπτά.
Αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για άλλα 10-20 λεπτά μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά τους και να πάρουν όμορφο χρώμα τα γεμιστά μας.
Πασπαλίζουμε με ελαιόλαδο, βάζουμε λίγα φύλλα δυόσμου και σερβίρουμε!

Γεμιστά χωρίς Κιμά (ορφανά)

 

Καλή Επιτυχία

Advertisement