Γερμανικό κέικ με αχλάδι

Εξαιρετικά αρωματικό, με υγρό και απαλό φινίρισμα. Μια εύκολη συνταγή  κέικ με αχλάδι ! Ένα cake για όλες τις ώρες που θα αρέσει στα παιδιά και τους μεγάλους

Υλικά:

αυγά 4 τεμ.
ζάχαρη 1 κουπα
λάδι 3/4 κουπας
καρύδια 1/2 κουπα
5-6 μέτρια αχλάδια
αλάτι 1/2 κουτ.
κακάο σε σκόνη 5 κ.σ.
αλεύρι 2 κουπες
μπέικιν πάουντερ 1 τεμ.
ζάχαρη βανίλια 1 πακέτο

Εκτελεση:

Χτυπάμε τα αυγά με μια πρέζα αλάτι. Προστίθεται ζάχαρη. Χρησιμοποιείται μίξερ.
Προσθέτουμε τη ζάχαρη βανίλιας, το κακάο, τα χοντροκομμένα καρύδια και το λάδι.
Ρίχνετε κοσκινισμένο αλεύρι ανακατεμένο με μπέικιν πάουντερ.
Το μίξερ σβήνει και το ανακάτεμα γίνεται με μια σπάτουλα.
Καθαρίζουμε τα αχλάδια, τα κόβουμε στη μέση και αφαιρούμε τους σπόρους.

Δύο από αυτά αφήνονται από πάνω, τα υπόλοιπα κόβονται σε κύβους και ανακατεύονται με το μείγμα του κέικ.
Το αδειάζουμε σε ταψί καλυμμένο με χαρτί ψησίματος.
Από πάνω τοποθετούνται κομμάτια αχλαδιών, κομμένα σε λεπτές λωρίδες.


Το κέικ με αχλάδια ψήνεται για 35 λεπτά, στους 180 βαθμούς.
Ελέγχουμε με μια οδοντογλυφίδα αν είναι καλά ψημένο και το βγάζουμε από το φούρνο.
Αφού κρυώσει, πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη.
Η ζύμη είναι πολύ νόστιμη, ελαφρώς υγρή στη μέση.

ΠΗΓΗ: mytasted.blogspot.com

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Κέικ με καραμέλα και αχλάδια

Κέικ με καραμέλα και αχλάδια

Μου αρέσουν όλα τα γλυκά με φρούτα, αλλά όποιος το έχει φτιάξει θα παραδεχτεί ότι είναι ένα από τα καλύτερα.
Παρασκευάζεται γρήγορα και μπορεί να αυτοσχεδιάσει και με άλλα φρούτα.
Για αυτούς τους λόγους είναι το αγαπημένο μου. Το έχω φτιάξει με αλεύρι ολικής αλέσεως και νομίζω ότι είναι ακόμη πιο νόστιμο, αλλά οι άλλοι στο σπίτι δεν συμφωνούν.

Υλικά

Για την καραμέλα:
6 κουταλιές της σούπας. ζάχαρη
60 g βούτυρο
6 αχλάδια (πλένονται, καθαρίζονται στο εσωτερικό και κόβονται σε φέτες)
1 μικρή μπανάνα (ξεφλουδισμένη και κομμένη σε επτά κομμάτια με μήκος δύο εκατοστά)

Για τη ζύμη:
120 g μαλακό βούτυρο (σε θερμοκρασία δωματίου)
2 αυγά (σε θερμοκρασία δωματίου)
¾ ένα φλιτζάνι ζάχαρη άχνη
1 Ζάχαρη βανίλιας
1 και ½ φλιτζάνι ωραίο λευκό αλεύρι
1 κουτ μπέικιν πάουντερ
1 πρέζα αλάτι
125 ml. γάλα μη αποβουτυρωμένο

Εκτέλεση

Η προετοιμασία της καραμέλας:

Βάζω τη ζάχαρη και το βούτυρο σε ένα τηγάνι με αντικολλητική επίστρωση. Αφήστε σε μέτρια φωτιά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και να καραμελωθεί. Φυσαλίδες σχηματίζονται στην επιφάνεια. Ρίξτε στην τελική καραμέλα βούτυρο αναμείξτε ομοιόμορφα περιστρέφοντας το τηγάνι.
Αφήστε να κρυώσει εντελώς.

Η προετοιμασία της ζύμης:

Σε ένα μπολ κοσκινίστε το αλεύρι και ανακατέψτε το με μπέικιν πάουντερ και αλάτι.
Σε ένα άλλο μπολ, χτυπάμε το βούτυρο και τη ζάχαρη με ένα μίξερ έως ότου το μείγμα μετατραπεί σε ελαφριά αφράτη κρέμα. Προσθέτω τη βανίλια.
Προσθέτω τα αυγά ένα προς ένα, συνεχίζοντας να χτυπάμε με το μίξερ μέχρι να απορροφηθούν πλήρως από το μείγμα.
Χρησιμοποιώντας μια σπάτουλα σιλικόνης, συνδυάστε το μείγμα βουτύρου-αυγού με το αλεύρι. Ανακατέψτε το μείγμα μέχρι να γίνει λείο και αφράτο.
Τέλος, προσθέτω το γάλα δύο φορές. Συνδυάζω τα πάντα πολύ καλά.
Η ζύμη είναι έτοιμη.

Στη κρύα καραμέλα στρώνω τα αχλάδια.
Στη μέση σε αυτήν την περίπτωση έβαλα τη φέτες μπανάνας.
Ρίχνω το κέικ απο πάνω. Το ισιώνω καλά.
Ψήνουμε το κέικ σε προθερμασμένο φούρνο στους 190C για 50 λεπτά.

Μόλις είναι έτοιμο, αφήστε το να κρυώσει στο ταψί για 10-15 λεπτά και στη συνέχεια γυρίστε το σε μια κατάλληλη πλάκα.
Πρέπει να το γυρίσετε πριν σφίξει η καραμέλα στο κάτω μέρος, αλλά όχι πριν κρυώσει το κέικ, γιατί διαφορετικά μπορεί να σπάσει.

Η υπέροχη γεύση καραμέλας σε συνδυασμό με τη φρεσκάδα και τη γλυκύτητα του αχλαδιού σε συνδυασμό με την αφράτη ζύμη είναι καταπληκτική γεύση!

Καλη Επιτυχία

Προηγούμενο άρθροΑτομικά στριφτά τυρόψωμα….για το σχολείο ή για την δουλεία σαν σνακ
Επόμενο άρθροΚιμαδοπιτάκια στο τηγάνι