Ανακαλύψτε την αυθεντική γεύση της Ηπείρου με αυτή την εύκολη συνταγή για γιαννιώτικη κασόπιτα! Ένας απλός χυλός με αυγά, γάλα και φέτα, ψημένος στο φούρνο για ένα χρυσαφένιο και νόστιμο αποτέλεσμα. Ιδανική για κάθε στιγμή της ημέρας!
Υλικά
4 αυγά
250 gr γάλα φρέσκο
1 μπουκάλι ξυνόγαλλο
400 gr φεττα
100 gr ελαιόλαδο
150 gr βούτυρο αγελαδινό
Αλεύρι Γ Ο Χ
Αλάτι ..πιπέρι σουσάμι
Εκτέλεση
Σε μία λεκάνη χτυπάμε καλά τα αυγά ρίχνουμε όλα τα υγρά αλατι πιπέρι ..
Την μισή φέτα θρυμματισμένη
Το μισό λάδι
Ρίχνουμε σιγά σιγά το αλεύρι να γίνει ένας χυλός σαν ( μέλι)
Με το λάδι που μας έχει μείνει λαδώνουμε πολύ πολύ καλά το ταψί.. το βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 για 6 λεπτα να ζεσταθεί καλά το λάδι ..
Ρίχνουμε τον χυλο
Ρίχνουμε από πάνω την υπόλοιπη θρηματισμένη φέτα και το βούτυρο σε κομματάκια..
Ψήνουμε στους 180 στη μεσαία σχάρα στον αέρα να πάρει ωραίο χρώμα και να μην κολλάει στο ταψί… Σε αυτό παίζει σημασία
Ο φούρνος
Tip
Να είναι ένα απλωτό ρηχό μενος ταψί να μη γίνει φουσκωτή
Καλά είναι η φέτα να είναι πικάντικη
Εάν δεν θέλουμε ξινόγαλο αν κι είναι πολύ ωραίο,, βάζουμε ένα γιαούρτι αγελάδος
Το βούτυρο από πάνω μπορεί να μην είναι αγελαδινό να είναι φυτικό ή την ραντίζουμε καλά με ελαιόλαδο..
Εάν η επιλογή μας ειναι να βάλουμε γιαούρτι προσθέτουμε και ένα ποτηράκι του κρασιού σόδα υγρή..
Η Συνταγή είναι Νικολαος Ελενη Βουκελατος