Η Συνταγή είναι του Pastry Chef Stratos Petrou
Υλικά
30 γρ ή 2 Φακελάκια Ζελέ Φράουλα χωρίς Ζάχαρη
500 γρ Καυτό Νερό
400 γρ Γιαούρτι 0% Στραγγιστό
1 Βανίλια
8 Μπισκότα τύπου Digestive χωρίς Ζάχαρη
Για Επικάλυψη
15 γρ ή 1 φακελάκι Ζελέ Φράουλα χωρίς Ζάχαρη
500 γρ Καυτό Νερό
Φράουλες και Ανανάς κομμένα
Εκτέλεση
Σε ένα μεγάλο μπολ, ρίχνουμε το καυτό νερό και τα δύο φακελάκια ζελέ. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να διαλυθεί το ζελέ.
Αφήνουμε το μείγμα στην άκρη να κρυώσει.
Σε ένα πυρέξ ταψάκι, στρώνουμε μια βάση από τα μπισκότα digestive.
Μόλις κρυώσει το ζελέ, προσθέτουμε το γιαούρτι και τη βανίλια. Ανακατεύουμε απαλά μέχρι να ενσωματωθούν.
Ρίχνουμε μια μικρή ποσότητα από το μείγμα γιαουρτιού-ζελέ πάνω από τα μπισκότα, ίσα ίσα να καλυφθούν.
Βάζουμε το ταψάκι στην κατάψυξη για 15-20 λεπτά να σφίξει ελαφρά (αυτό βοηθάει να μην ανέβουν τα μπισκότα στην επιφάνεια).
Αφού παγώσει το βγάζουμε το ταψάκι από την κατάψυξη και ρίχνουμε την υπόλοιπη ποσότητα του μείγματος γιαουρτιού-ζελέ.
Βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο για τουλάχιστον 4-5 ώρες να παγώσει καλά.
Όταν το γιαουρτογλυκό έχει σφίξει, ετοιμάζουμε το ζελέ για την επικάλυψη διαλύοντας το ένα φακελάκι ζελέ στο καυτό νερό.
Το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.
Κόβουμε τα φρούτα που θα χρησιμοποιήσουμε για την επικάλυψη και τα τοποθετούμε πάνω από το γιαουρτογλυκό.
Μόλις αρχίσει να πήζει ελαφρά το ζελέ για την επικάλυψη, ρίχνουμε μια μικρή ποσότητα πάνω από τα φρούτα και βάζουμε το γλυκό στην κατάψυξη
για 15-20 λεπτά να σταθεροποιηθούν τα φρούτα.
Στη συνέχεια, ρίχνουμε την υπόλοιπη ποσότητα ζελέ πάνω από τα φρούτα.
Βάζουμε το γιαουρτογλυκό ξανά στο ψυγείο να παγώσει καλά και το ζελέ της επικάλυψης.
Όταν παγώσει καλά, είναι έτοιμο για να το κόψουμε και να το απολαύσουμε!