Δοκιμάστε τα γιαουρτοψωμάκια με τυρί! Φτιαγμένα με γιαούρτι, αλεύρι και τυρί, αυτά τα ψωμάκια είναι αφράτα, γευστικά και ιδανικά για κάθε περίσταση.

Υλικά

Για την ζύμη

αυγό – 1 τεμ.
νερό – 1 κουπα
γιαούρτι – 1/2 κουπα
Βούτυρο – 1/2 κουπα λειωμένο
μαγιά – 1/3 κύβου φρέσκια
αλάτι – 2 κουτ. γλυκ
ζάχαρη – 1 πρέζα
αλεύρι

Για την γέμιση
τυρί – τριμμένο
αυγά – 1 τεμ. για επαλλειψη

Εκτελέση

Ζυμώνουμε τη ζύμη το βράδυ, προσθέτοντας στο χτυπημένο αυγό χλιαρό νερό, γιαούρτι, λιωμένο  κρύο βούτυρο, μαγιά, αλάτι και ζάχαρη.
Χτυπάμε μέχρι να γίνει ομοιογενές μείγμα και προσθέτουμε όσο αλεύρι απορροφήσει για να γίνει μια ελαστική ζύμη.


Πασπαλίζουμε τη ζύμη με αλεύρι και τη βάζουμε σε μια πλαστική σακούλα – μεγαλύτερη. Δένουμε και αφήνουμε στο ψυγείο όλο το βράδυ. Το πρωί η ζύμη έχει φουσκώσει.

Ανακατεύουμε απαλά και αφήνουμε για 15 λεπτά σε θερμοκρασία δωματίου αλειμμένο με λάδι. Από την έτοιμη ζύμη κάνουμε μπαλάκια

και απλώνουμε το καθένα κυκλικά, βάζουμε το τριμμένο τυρί

και το πλαθουμε σε κέρατο.
Αραδιάζουμε σε ταψί με χαρτί ψησίματος.

Από πάνω αλείφουμε τα κέρατα με χτυπημένο αυγό. Βάζουμε στο φούρνο στους 180 βαθμούς και ψήνουμε μέχρι να ροδίσουν
όμορφα. Μόλις βγάλουμε από το φούρνο αλειφουμε με λάδι και βουτυρο.

Καλή Απόλαυση

Προηγούμενο άρθροΓιουβέτσι με μανιτάρια
Επόμενο άρθροΘρεπτικό και χορταστικό λαχανόρυζο