Το γιουβέτσι με χοιρινές μπριζόλες είναι από τα πιο αγαπημένα μου, ειδικά όταν έχει αυτή την πλούσια σάλτσα ντομάτας και το κριθαράκι που ρουφάει όλα τα αρώματα. Είναι ένα φαγητό που θυμίζει Κυριακή στο σπίτι της γιαγιάς! Εγώ το φτιάχνω συχνά και πάντα εξαφανίζεται.
Γιουβέτσι με Χοιρινές Μπριζόλες

Εύκολη και πεντανόστιμη συνταγή για γιουβέτσι με χοιρινές μπριζόλες και κριθαράκι. Ένα κλασικό ελληνικό φαγητό που θα λατρέψουν όλοι!
Prep Time
20 minutes
Cook Time
1 hour 40 minutes
Total Time
2 hours
Ingredients
- Χοιρινές μπριζόλες (όσες θέλετε, ανάλογα με τα άτομα)
- Ελαιόλαδο
- 1 κουτί ψιλοκομμένες ντομάτες (περίπου 400 γρ.)
- Λίγη ζάχαρη (περίπου 1/2 κουταλάκι του γλυκού, για να κόψει την οξύτητα της ντομάτας)
- Αλάτι
- Πιπέρι
- 3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες ή ολόκληρες
- 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
- Κριθαράκι (περίπου 250-300 γρ., ανάλογα πόσο σας αρέσει)
- Ζεστό νερό
Instructions
┊◌🍳┊◌🥄┊◌🔪┊◌🥣┊
- Σε μια κατσαρόλα έβαλα λαδακι και σωταρισα το κρέας πολύ καλά
Μετά έριξα ένα κουτί ψιλοκομμένες ντομάτες, λίγη ζάχαρη, αλάτι, πιπέρι και τρεις σκελίδες σκόρδο.... - Το σκεπασα και το άφησα να σιγοβρασει για μία ώρα...
Σε ένα τηγάνι έλιωσα δύο κουταλιές βούτυρο και σωταρισα λίγο το κριθαράκι.....
Το έβαλα σε ένα ταψακι και το περιεχυσα με την σάλτσα του κρέατος, έβαλα και τις μπριζόλες, πρόσθεσα νερό και το σκέπασα με αλουμινόχαρτο... - Κατά διαστήματα ανακατευα για να μην κολλήσει το κριθαράκι ( αν χρειαστεί συμπληρώνουμε νερό)
Ένα τέταρτο προτού το κλείσω έβγαλα το αλουμινόχαρτο Η Συνταγή είναι της κας Χρυσουλα Βιερου
Notes
Tips από εμένα:
- Για πιο πλούσια γεύση: Αντί για σκέτο νερό, μπορείτε να συμπληρώσετε με ζωμό κρέατος ή λαχανικών.
- Μπαχαρικά: Εκτός από αλάτι και πιπέρι, μπορείτε να προσθέσετε λίγο μπαχάρι, ένα φύλλο δάφνης ή λίγη κανέλα στη σάλτσα για πιο παραδοσιακή γεύση.
- Τυρί: Όταν το σερβίρετε, μην ξεχάσετε να τρίψετε από πάνω μπόλικο κεφαλοτύρι ή μυζήθρα ξερή!