Γιουβέτσι με χοιρινό
Υλικά:
1 κιλό χοιρινό σε κομμάτια από σπάλα
1 κρεμμύδι μεγάλο ψιλοκομμένο
1 σκ.σκόρδο
1 καρότο ψιλοκομμένο
1 πιπεριά ψιλοκομμένη
2 ντομάτες τριμμένες
1 κ.σ.πελτέ
1 ξυλάκι κανέλα
3-4 κόκκους μπαχάρι
Αλάτι,πιπέρι
1 φλυτζάνι του τσαγιού λευκό κρασί
1 φλυτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο
500 γρ.κριθαράκι μέτριο.
Εκτέλεση:
Σωτάρουμε το κρέας στην κατσαρόλα με κρεμμύδι σκόρδο ρίχνουμε μετά το κρασί μόλις εξατμιστεί ρίχνουμε τις ντομάτες τον πελτέ,το καρότο,την πιπεριά,κανέλα,μπαχάρι,αλάτι, πιπέρι βραστό νερό και σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσει.
Σε ένα πυρέξ βάζουμε όλο το περιεχόμενο της κατσαρόλας αφαιρούμε το ξυλάκι κανέλας και ψήνουμε στο φούρνο ελέγχουμε το νερό βάζουμε πάντα ζεστό. Μόλις βράσει ρίχνουμε το κριθαράκι και αφήνουμε για μισή ώρα πάντα να ελέγχεται το νερό στους 180 βαθμούς.
Καλή επιτυχία!!!
Η Συνταγή είναι της Κας Ελένης Τσιουκάνη