1. Αυτό το φαγητό είναι γεμάτο αναμνήσεις! Το έφτιαχνε πολύ συχνά η μαμά μου και ήταν αγαπημένο όλων μας. Το φτιάχνω…περισσότερα
    Λεμονιά Πούλου
    Υλικά
    1-1 1/2 κιλό ζυγούρι (αρνί ή κατσίκι)
    1/3 φλυτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο
    1 κρεμμύδι
    2-3 σκελίδες σκόρδο
    1 πιπεριά πράσινη
    3-4 ντομάτες ή μια κονσέρβα αποφλοιωμένα ντοματάκια
    2 κουταλιές πελτέ ή συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας
    5-6 καρφάκια γαρύφαλλο
    5-6 κόκκους μπαχάρι
    1/4 κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο
    Αλάτι, πιπέρι
    1 πακέτο μακαρόνια ψιλά
    Τριμμένη μυζήθρα για από πάνω

Εκτέλεση

  1. Πλένουμε τις μερίδες του κρέατος και τις βάζουμε στην κατσαρόλα μαζί με το κρεμμύδι χοντροκομμένο, το σκόρδο ψιλοκομμένο, την πιπεριά σε λωρίδες και το ελαιόλαδο.

    Ζιγούρι κοκκινιστό με μακαρόνια μπλουμ φωτογραφία βήματος 1

    Σωτάρουμε καλά μέχρι να ροδίσει το κρέας. Προσθέτουμε τα μπαχαρικά και το αλατοπίπερο. Όταν σωταριστεί προσθέτουμε την ντομάτα τριμμένη στο χοντρό του τρίφτη και τον πελτέ ή αρκετή συμπυκνωμένη ντομάτα. Προσθέτουμε αρκετό νερό και κλείνουμε τη χύτρα. Βράζουμε για μισή ώρα από το σφύριγμα της βαλβίδας σε χαμηλή φωτιά. Ανοίγουμε την χύτρα αφού πέσει η βαλβίδα και δοκιμάζουμε το κρέας. Αν χρειαστεί βράζουμε για δέκα λεπτά ακόμη με κλειστή τη χύτρα, προσθέτοντας λίγο νεράκι αν χρειάζεται.

    Ζιγούρι κοκκινιστό με μακαρόνια μπλουμ φωτογραφία βήματος 2

    Αν το βάλουμε σε απλή κατσαρόλα θα το βράσουμε με κλειστό το καπάκι σε σιγανή φωτιά όσο χρειάζεται για να μαλακώσει το κρέας.

    Όταν είναι έτοιμο σουρώνουμε το ζουμί του φαγητού σε καθαρή κατσαρόλα. Αφήνουμε λίγο ζουμάκι μαζί με το κρέας. Βάζουμε την κατσαρόλα με το ζουμί στη φωτιά και μόλις πάρει βράση ρίχνουμε τα μακαρόνια σπασμένα στη μέση. Αν το ζουμί είναι λίγο προσθέτουμε και λίγο νεράκι. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να σιγοβράσουν τα μακαρόνια ανακατεύοντας συχνά. Όταν γίνουν και χυλώσει και το ζουμάκι κατεβάζουμε από τη φωτιά.

    Ζιγούρι κοκκινιστό με μακαρόνια μπλουμ φωτογραφία βήματος 4

     

    Ζιγούρι κοκκινιστό με μακαρόνια μπλουμ φωτογραφία βήματος 4

    Στην κατσαρόλα με το κρέας αν θέλουμε προσθέτουμε στο λίγο ζουμάκι που έχει μέσα και μισή κουταλιά πελτέ και το ξαναβάζουμε για λίγο στη φωτιά να δέσει η σαλτσούλα.

    Ζιγούρι κοκκινιστό με μακαρόνια μπλουμ φωτογραφία βήματος 5

    Σερβίρουμε τα μακαρόνια μαζί με κρέας και τριμμένη μυζήθρα από πάνω.

    Ζιγούρι κοκκινιστό με μακαρόνια μπλουμ φωτογραφία βήματος 6

    ΠΗΓΗ

     

Προηγούμενο άρθροΚαραβίδες σε σάλτσα ντομάτας και κόκκινου κρασιού
Επόμενο άρθροΙμάμ Μπαϊλντί Σμυρνέϊκο