Γιουβετσάκι με μοσχαράκι για τις κρύες μέρες αποτελεί μια εξαιρετική επιλογή για ένα οικογενειακό γεύμα. Η αργή μαγειρική σε γήινα σκεύη εξάγει όλες τις γεύσεις των υλικών, δημιουργώντας ένα πιάτο πλούσιο σε αρώματα και γεύσεις.
Υλικά
1 κιλό μοσχάρι σε κομμάτια από κιλότο
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο
3 ντομάτες ώριμες τριμμένες
1 κ. της σούπας πελτέ
1 ξυλάκι κανέλας
Αλάτι,πιπέρι,3-4 κόκκους μπαχάρι
1 φλ. του τσαγιού λευκό κρασί
1 φλ. του τσαγιού ελαιόλαδο
500 γρ. κριθαράκι μέτριο.
Εκτέλεση:
Σωτάρουμε το κρέας στην κατσαρόλα με κρεμμύδι,σκόρδο, ρίχνουμε μετά το κρασί
μόλις εξατμιστεί ρίχνουμε τις ντομάτες και τον πελτέ.
Κανέλα,αλάτι,πιπέρι,μπαχάρια βραστό νερό και σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσει.
Σε μια γάστρα ή πυρέξ βάζουμε όλο το περιεχόμενο της κατσαρόλας αφαιρούμε το ξυλάκι κανέλας και ψήνουμε στο φούρνο ελέγχουμε το νερό βάζουμε πάντα ζεστό.
Μόλις βράσει ρίχνουμε το κριθαράκι και αφήνουμε για μισή ώρα πάντα να ελέγχεται το νερό.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς.
Η Συνταγή είναι της κας Fay Martin