Σίγουρα, η συνταγή αυτή για Κεφτεδάκια χωρίς γλουτένη θα φανεί πολύ χρήσιμη σε όλους αυτούς που ψάχνουν για μια εναλλακτική λύση χωρίς γλουτένη, χωρίς να στερούνται τη γεύση!

Υλικά:

2 κιλά άπαχος μοσχαρίσιος κιμάς
2 κρεμμύδια τριμμένα
2 καρότα τριμμένα
4 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
1 φλιτζάνι τριμμένη φρυγανιά χωρίς γλουτένη
4 αυγά
1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
1/2 φλιτζάνι μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
1 κουταλάκι του γλυκού βασιλικό
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1/4 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι

Εκτέλεση:

Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε τον κιμά, τα κρεμμύδια, τα καρότα, το σκόρδο, τη φρυγανιά, τα αυγά, το ελαιόλαδο, τον μαϊντανό, τη ρίγανη, το βασιλικό, το αλάτι και το πιπέρι.
Ζυμώνουμε καλά μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά.
Πλάθουμε τον κιμά σε στρογγυλά κεφτεδάκια.
Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά.
Τηγανίζουμε τα κεφτεδάκια για 5-7 λεπτά από κάθε πλευρά μέχρι να ροδοκοκκινίσουν.
Σερβίρουμε ζεστά με την αγαπημένη σας σάλτσα ή σως.

Συμβουλές:

Μπορείτε να προσθέσετε στα υλικά και άλλα λαχανικά που σας αρέσουν, όπως τριμμένο κολοκυθάκι ή πιπεριά.
Αντί για φρυγανιά χωρίς γλουτένη, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τριμμένο ψωμί χωρίς γλουτένη ή τριμμένη πατάτα.
Μπορείτε να ψήσετε τα κεφτεδάκια στο φούρνο στους 180°C για 20-25 λεπτά.

Καλή όρεξη!

Η Συνταγή είναι της κας Angela Constantinidis

Προηγούμενο άρθροΑέρινο Κέικ με Λεμόνι: Γλυκιά απόλαυση με άρωμα καλοκαιριού!
Επόμενο άρθροΜελιτζάνες με σάλτσα πιπεριές και πατάτες στην κατσαρόλα!!