Γκιουζλεμεδες

Υλικά

Διαφήμιση

1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 ποτήρι χλιαρό νερό
1 φλιτζανάκι του καφέ λάδι
Μισό φλιτζανάκι του καφέ ξύδι
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
2 κουταλιές της σούπας ούζο
λάδι σπορελαιο

Γέμιση 1 
2 φλυτζάνια του τσαγιού κεφαλοτύρι τριμμένο
2 φλυτζάνια του τσαγιού μυζήθρα ξερή
2 αυγά
2 κουταλιές της σούπας άνηθο ή δυόσμο αλάτι πιπέρι
ή
Γέμιση 2
Μισό κιλό τυρί φέτα
2 αυγά
Μία κουταλιά της σούπας δυόσμο

Εκτέλεση

Σε μία σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε το νερό, το λάδι, το ξύδι, το αλάτι και τις δύο κουταλιές της σούπας ούζο.
Προσθέτουμε σιγά-σιγά το αλεύρι ώστε να κάνουμε μία μαλακή ζύμη που να μην κολλάει στα χέρια μας.
Την αφήνουμε μία ώρα να ξεκουραστεί και έπειτα κόβουμε μικρά μπαλάκια και τα ανοίγουμε μικρά φυλλαράκια.

Διαφήμιση

Κόβουμε σε σχήμα ρόμβου βάζουμε από μια κουταλιά γέμιση στο κέντρο τους αφήνοντας αρκετό περιθώριο ζύμης γύρω γύρω, και κλείνουμε τα πιτάκια σα φακέλους (πρώτα τις δυο αντικριστές γωνίες κι ύστερα τις άλλες δύο).
Τηγανίζουμε λίγους λίγους τους γκιουζλεμέδες σε καυτό λάδι μέχρι να ροδίσουν.
Τους βγάζουμε και, αν θέλουμε, τους αφήνουμε λίγο σε απορροφητικό χαρτί, πριν τους σερβίρουμε.

Η Συνταγή είναι της Ραλλους Ψαραδέλλη

 

Διαφήμιση

Διαφήμιση