Αυτό το γλυκό φαίνεται πραγματικά υπέροχο! Μου αρέσουν πολύ οι συνταγές που είναι εύκολες και γρήγορες, και αυτή ταιριάζει απόλυτα στην περιγραφή.
Τα υλικά είναι απλά και τα περισσότερα τα έχω πάντα στην κουζίνα μου. Η προσθήκη πορτοκαλιού και καρύδας μου κεντρίζει το ενδιαφέρον, καθώς λατρεύω τον συνδυασμό τους.
Υλικά
-1 αυγό
-125 γρ απλό γιαούρτι
-100 ζάχαρη
-ξύσμα πορτοκαλιού
-70 ml ηλιέλαιο
-1 κ.σ μαρμελάδα ροδάκινο
-10 γραμμάρια μπέικιν πάουντερ
– πρέζα αλάτι
-250 γρ. σιμιγδάλι
-100 γρ. καρύδα
Εκτέλεση
Σ ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το αυγό,το γιαούρτι,το ξύσμα,την ζάχαρη και ανακατεύουμε καλά με το σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
Στη συνέχεια προσθέτουμε το ηλιέλαιο,την μαρμελάδα,την καρύδα,το αλάτι και το σιμιγδάλι τμηματικά.Ανακατεύουμε συνεχώς.Ρίχνουμε το μπέικιν και στη συνέχεια το υπόλοιπο σιμιγδάλι.
Ανακατεύουμε πολύ καλά.Σκεπάζουμε το μπολ με διάφανη μεμβράνη και το αφήνουμε για 5 λεπτά να φουσκώσει το σιμιγδάλι.
Φτιάχνουμε μπαλάκια με τη ζύμη πασπαλίζουμε τη μία πλευρά με καρύδα και τα βάζουμε σε ταψί στο οποίο έχουμε βάλει αντικολλητικό χαρτί.
Ψήνουμε σε φούρνο προθερμασμένο στους 200°C για περίπου 10-15 λεπτά, μέχρι να ροδίσει ωραία η ζύμη.
Καλή επιτυχία!!!
Δείτε το βίντεο της συνταγής εδώ