Mπορείς να φτιάξεις υπέροχες, αφράτες τηγανίτες. Δε θα χρειαστείς ζάχαρη, καθώς η πορτοκαλάδα θα δώσει τη γλύκα που χρειάζονται.
Υλικά:
1 ποτήρι του νερού αλεύρι γ.ο.χ.
1 πορτοκαλάδα με ανθρακικό (330ml)
1 βανίλια
Επιπλέον αλεύρι γ.ο.χ. (αν χρειαστεί)
Λίγο ηλιέλαιο ή ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
Εκτέλεση:
Σε ένα μπολ, ρίξε το αλεύρι και τη βανίλια. Πρόσθεσε σταδιακά την πορτοκαλάδα, ανακατεύοντας συνεχώς με ένα σύρμα, μέχρι να έχεις ένα λείο χυλό. Ο χυλός πρέπει να είναι λίγο πιο πηχτός από αυτόν για κρέπες. Αν σου φαίνεται πολύ αραιός, πρόσθεσε λίγο αλεύρι ακόμα, κουταλιά-κουταλιά.
Βάλε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά και ρίξε λίγο λάδι.
Μόλις ζεσταθεί το λάδι, ρίξε μια κουταλιά της σούπας από το χυλό στο τηγάνι.
Μόλις αρχίσουν να εμφανίζονται φουσκάλες στην επιφάνεια, γύρισε την τηγανίτα από την άλλη πλευρά.
Ψήσε για 1-2 λεπτά ακόμα, μέχρι να ροδίσει και από τις δύο πλευρές.
Επανέλαβε τη διαδικασία μέχρι να τελειώσει ο χυλός.
Σερβίρισμα:
Μπορείς να τις απολαύσεις σκέτες, με μέλι, και κανέλα, ή ακόμα και με φρούτα και γιαούρτι.