Τηγανίτες μήλου

Αυτές οι τηγανίτες μήλου δεν είναι απλά ένα γλυκό, είναι μια γευστική βόλτα στην παιδική ηλικία. Η συνταγή, γραμμένη στο τετράδιο της γιαγιάς, φέρνει μαζί της αναμνήσεις ζεστών οικογενειακών στιγμών και αρώματα που ξυπνούν την νοσταλγία.

Η ζύμη είναι αφράτη και μαλακιά. Τα μήλα, κομμένα σε μικρά κομμάτια, λιώνουν στο στόμα και προσθέτουν μια γλυκιά δροσιά. Κάθε μπουκιά είναι μια έκρηξη γεύσεων και συναισθημάτων.

Εκτός από νόστιμες, οι τηγανίτες αυτές είναι και πολύ εύκολες στην παρασκευή τους. Ακόμα και οι αρχάριοι μάγειρες μπορούν να τις φτιάξουν με επιτυχία. Χρειάζονται μόνο λίγα υλικά, που πιθανότατα έχετε ήδη στην κουζίνα σας.

Σερβίρετε τις τηγανίτες ζεστές, με μια σέσουλα μέλι ή σιρόπι σφενδάμου. Μπορείτε επίσης να τις πασπαλίσετε με κανέλα ή ζάχαρη άχνη. Είναι ιδανικές για πρωινό, δεκατιανό ή επιδόρπιο.

Μην αφήνετε αυτή τη συνταγή να κρυφτεί στο τετράδιο της γιαγιάς. Φτιάξτε τις τηγανίτες αυτές και μοιραστείτε τις με την οικογένεια και τους φίλους σας. Είναι σίγουρο ότι θα τις λατρέψουν!

Υλικά-Εκτέλεση

500 ml κεφίρ ή γιαούρτι
1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα,
ζάχαρη,
1 πρέζα αλάτι – ανακατεύουμε και αφήνουμε για 5 λεπτά.
Προσθέστε αλεύρι για να γίνει η ζύμη παχύρρευστη.
Βάλτε τη ζύμη σε ένα τηγάνι με λάδι, δώστε σχήμα και τοποθετήστε τις φέτες μήλου.
Τηγανίστε και από τις δύο πλευρές και βγάλτε σε χαρτι κουζινας (να μην εχουν πολυ λάδι). Σερβίρουμε με μέλι

Σημείωση: Πασπαλίστε τα μήλα με λεμόνι εκ των προτέρων, για να μην μαυρισουν.

Πεντανόστιμες!

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Τηγανίτες μήλου😋

✅Υλικά:

Μήλο – 1 τεμ.
Κεφίρ – 150 ml
Αυγό – 1 τεμ.
Αλεύρι – 4 κουταλιές της σούπας.
Σόδα – 0,25 κουταλάκι του γλυκού
Κανέλα – 1 πρέζα
Ζάχαρη – 1 κουταλάκι του γλυκού
Ηλιέλαιο (για τηγάνισμα) – 50 ml

✅Μαγείρεμα:

1. Ρίξτε το κεφίρ σε ένα μπολ, σπάστε το ένα αυγό, προσθέστε ζάχαρη και κανέλα. Τρίβουμε ένα μήλο στον χοντρό
τρίφτη. Προσθέστε στη ζύμη. Βάζουμε 3-4 κουταλιές της σούπας αλεύρι. Ανακατεύουμε ελαφρά με σύρμα ή πιρούνι.
2. Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι με λάδι. Βγάλτε με κουτάλι τη ζύμη. Τηγανίζουμε μέχρι να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές.
3. Βάλτε τις ετοιμες τηγανίτες σε χαρτοπετσέτες για να φύγει το λάδι.
Σερβίρετε με μέλι, ή ζαχαρουχο γάλα.

Καλή Απόλαυση

Προηγούμενο άρθροΦανταστικό Κέικ Σοκολάτας με μπίλιες δημητριακών
Επόμενο άρθροΤρεις Καλύτερες Μαρινάδες για χοιρινό που κάνουν διάσημοι σεφ