Υλικα :
1.300γρ. καθαρισμένη κολοκύθα
1 πακέτο φύλλο Βυρητού
100γρ καρυδοψιχα
50γρ φρυγανιά τριμμένη
100γρ σταφίδες εγώ έβγαλα μαύρες
200γρ βούτυρο λιωμένο ΌΧΙ ζεστό
Μισό κ. γ. γαρίφαλο τριμμένο
1 σφηνάκι κονιάκ
100γρ καστανή ζάχαρη
Αρκετή κρυσταλλική ζάχαρη
Αρκετή κανέλα σε σκόνη
Εκτέλεση :
Καθαρίζουμε την κολοκύθα από την εξωτερική φλούδα της καί από τά σπόρια.
Η την τρίβουμε στον τρίφτη από την χοντρή πλευρά η την βάζουμε σέ μεγάλο multi και την βάζουμε σέ μεγάλο μπόλ. Εκεί ρίχνουμε όλα τά μυρωδικά τά καρύδια και την φρυγανιά.
Τά ανακατεύουμε και τά αφήνουμε.
Παίρνουμε ένα ταψάκι 30 εκ. το βουτυρώνουμε καλά καί στρώνουμε 3 φύλλα τά βουτυρώνουμε ρίχνουμε κανέλα και κρυσταλλική ζάχαρη.
Βάζουμε αλλά δύο φύλλα στο ταψάκι μας τά βουτυρώνουμε και αυτά πασπαλίζουμε με ζάχαρη και κανέλα.
Βάζουμε το 1/3 από την γέμιση.
Κάνουμε άλλες 2 στρώσεις μέ φύλλα βουτυρωμενα κανέλα και ζάχαρη και μέ την γέμιση.
Τελειώνουμε την πίτα μας βουτυρώνουμε τά φύλλα που περισσεύουν τά βάζουμε πάνω από την γέμιση βάζοντας ζάχαρη και κανέλα.
Στρώνουμε άλλα 2 φύλλα βούτυρο κανέλα ζάχαρη.
Ψεκαζουμε μέ λίγο νερό καί χαράζουμε ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 για 1 ώρα. Όταν την βγάλουμε ρίχνουμε μέλι.
Υ. Γ. Την επόμενη φορά θα προ-ψήσω τα μεσαία φύλλα.
Η Συνταγή είναι της κας Anna Lampropouloy