Γλυκιά πίτα Βεντάλια

Advertisement

Υλικά

κρούστες πίτας – 1 πακέτο Οικογενειακό (500 γρ.)
ζάχαρη – 1 κουπ
γιαούρτι, – 1 κουπ
αυγά – 4 τεμ.
μπέικιν πάουντερ – 1 τεμ (10 γρ.)
βούτυρο – 1/2 φακελάκι (60 γρ.)

για το σιρόπι
νερό – 3 κουπες.
ζάχαρη – 2 κουπες
βανίλια – 2 τεμ.
χυμό λεμονιού

Εκτέλεση

Το πρώτο πράγμα που κάνουμε είναι να σουρώσουμε τα φύλλα κρουστας ένα ένα σαν βεντάλια. Τα βάζουμε σε ένα ταψί.
Πασπαλίζουμε γενναιόδωρα με λιωμένο βούτυρο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180-200 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα αυγά, τη ζάχαρη, το γιαούρτι και το μπέικιν πάουντερ.
Βγάζουμε το ταψί με τις κρούστες και ρίχνουμε το μείγμα παντού, περιχύνοντάς το παντού με ένα κουτάλι, προσέχοντας το μείγμα να μπει ανάμεσα στις πτυχές των φύλλων.
Τοποθετούμε και ξαναψήνουμε την πίτα μέχρι να ροδίσει και μέχρι να ψηθεί καλά η επικάλυψη.

Advertisement

Εν τω μεταξύ χτυπάμε το νερό με τη ζάχαρη και τη βανίλια και λίγο χυμό λεμονιού μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. Το έτοιμο σιρόπι δεν είναι βρασμένο, απλά ανακατεύουμε για λίγο να διαλυθεί καλα η ζαχαρη.
Βγάζουμε το ταψί από το φούρνο, περιμένουμε να κρυώσει λίγο η πίτα, σιροπιαζουμε και σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο!
Σε λίγες ώρες έχετε ένα πολύ νόστιμο γλυκό! Απολαύστε το!

Καλή Επιτυχία

Advertisement

Δείτε Επίσης

Advertisement