Γλυκιά φριτάτα στο φούρνο

Συστατικά :

– 300 γρ. σπαγγετι
– 300 γρ. ζάχαρης
– ½ λίτρο. γάλακτος
– 4 αυγά
– μια πρέζα κανέλα
– ένα φακελάκι βανίλια
– κρυσταλλική ζάχαρη για γεύση

Παρασκευή.

Βράζουμε τα σπαγγετι σε αλατισμένο νερό, στραγγίζοντάς τα μετά από λίγα λεπτά.
Διαλύουμε τη ζάχαρη στο γάλα και τη ρίχνουμε πάνω από τα ζεστά ακόμα σπαγγετι.
Περιμένετε να κρυώσει το μείγμα, ανακατεύοντας κατά διαστήματα.
Όταν τα ζυμαρικά έχουν απορροφήσει όλο το γάλα, προσθέτουμε τα αυγά, την κανέλα, τη βανίλια
Λαδώνουμε ένα ταψί 30 εκ. σε διάμετρο ρίχνοντας μέσα την έτοιμη ζύμη.
Ψήνουμε στους 170 C για περίπου 60 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο.
Η μακαρονοπιτα θα είναι έτοιμη όταν πάρει ωραίο χρυσαφί χρώμα η επιφάνειά της, τη βγάζουμε από τον φούρνο και όσο είναι ζεστή την πασπαλίζουμε με κρυσταλλική ζάχαρη.

Καλή Απόλαυση