Υλικά:

3 αυγά
1 ποτήρι σπορέλαιο
1,5 ποτήρι γάλα
1,5 ποτήρι ζάχαρη (320 γραμμάρια περίπου)
1,5 ποτήρι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1,5 ποτήρι καλαμποκάλευρο
5 κουταλιές γιαούρτι στραγγιστό
3 πορτοκάλια (με τη φλούδα)
2 βανίλιες
2 φακελάκια baking

Για το σιρόπι:
2,5 ποτήρια ζάχαρη
3 ποτήρια νερό
Χυμό από 1 λεμόνι
Λίγη γλυκόζη (προαιρετικά)

Εκτέλεση:

Βουτύρωσε καλά ένα ταψί.
Σε ένα μπολ, χτύπησε τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν. Πρόσθεσε το σπορέλαιο και το γάλα και ανακάτεψε καλά.
Στο multi, πολτοποίησε τα πορτοκάλια μαζί με τη φλούδα τους. Πρόσθεσε το πολτό στο μείγμα.
Ανακάτεψε το αλεύρι, το καλαμποκάλευρο, το γιαούρτι και το baking.
Πρόσθεσε τα στο μείγμα και ανακάτεψε απαλά μέχρι να ενσωματωθούν όλα τα υλικά.
Ψήσε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για περίπου 50 λεπτά.

Σιρόπι: Εν τω μεταξύ, ετοίμασε το σιρόπι. Σε μια κατσαρόλα, βράσε τη ζάχαρη με το νερό και το χυμό λεμονιού μέχρι να δέσει.
Πρόσθεσε λίγη γλυκόζη για να μην κρυσταλλώσει το σιρόπι (προαιρετικά).

Μόλις βγει η μπομπότα από τον φούρνο, σιρόπιασέ την άφθονα. Σερβίρε ζεστή ή κρύα.

Μπομπότα
Μπομπότα

Η Συνταγή είναι της κας Βασω Τσαουσιδου