Είναι ένα πολύ νόστιμο και αρωματικό επιδόρπιο. Μυρίζει τόσο ωραία και είναι πάντα ευπρόσδεκτο.

Συστατικά:

400 g μπισκότα
500 ml κρέμα γάλaκτος φρέσκα
200 γρ τυρί κρέμα ή μασκαρπόνε
ένα λεμόνι χυμό και το ξυσμα
110 g καρύδας
άρωμα βανίλιας
500 ml ζεστό νερό νερό
70 g ζάχαρης
100 g ζάχαρη άχνη

Εκτέλεση

Ξεκινάμε και διαλύουμε 70 γραμμάρια ζάχαρης σε 500 ml νερού εφόσον διαλυθούν προσθέτουμε και το line και αφήνουμε στην άκρη.
Σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε την κρέμα γάλακτος η οποία είναι κρύα από το ψυγείο μέχρι να σφίξει λίγο.
Μόλις σφιξει ελαφρώς προσθέτουμε και τη ζάχαρη άχνη μέχρι να ενσωματωθεί και στη συνέχεια προσθέτουμε το τυρί κρέμα και το ξύσμα λεμονιού, εκχύλισμα βανίλιας και χτυπάμε πάλι με το μίξερ μετά ρίχνουμε και την καρύδα και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να πάρουμε μία σφιχτή σαντιγί.

Σε ένα δίσκο στρώνουμε τα σαβαγιάρ αφού πρώτα τα βουτήξουμε το ζεστό νερό με το λεμόνι κάνουμε μία στρώση με την κρέμα άλλη μία στρώση σαβαγιάρ και πάλι την υπόλοιπη κρέμα για το τέλος πασπαλίζουμε με καρύδα τρίβουμε από πάνω και ξύσμα ενός λεμονιού.
Βάζουμε στο ψυγείο τρεις τέσσερις ώρες και το υπέροχο καλικαιρινό γλυκό μας είναι έτοιμο το σερβίρουμε με ψιλές φέτες λεμονιού

Καλή Επιτυχία