Αυτή η συνταγή για γλυκό ψυγείου με φράουλες είναι ιδανική για να εντυπωσιάσετε τους αγαπημένους σας με ένα δροσερό και γευστικό επιδόρπιο. Είναι απλή στην εκτέλεση και δεν χρειάζεται να ψήσετε τίποτα!
Υλικά:
2 πακέτα μπισκότα πτι-μπερ
2 φακελάκια κρέμα ζαχαροπλαστικής ΜΙΛΦΕΪΓ (Γιώτης)
1,5 λίτρο γάλα
1 κεσεδάκι φράουλες
1 φυτική κρέμα (VEGETAL CREM)
Ζάχαρη άχνη
Εκτέλεση:
Χτυπάω τις κρέμες ζαχαροπλαστικής με γάλα όπως γράφει τις αναλογίες το φακελάκι και ρίχνω μέσα μιάμιση κούπα ψιλοκομμένες φράουλες και αφήνω το μείγμα μου στην άκρη.
Σε ένα μπολ χτυπάω τη φυτική κρέμα με δυομιση κουταλιές της σούπας ζάχαρη άχνη μέχρι να αφρατέψει. Παίρνω 5 κουταλιές της σούπας απο τη σαντιγί και την προσθέτω στο μείγμα με τις κρέμες, ανακατεύω καλά και αφήνω την υπόλοιπη σαντιγί στην άκρη.
Σε ένα πιάτο ρίχνω λίγο γάλα και κάνω ένα πέρασμα ένα ένα τα μπισκότα και τα τοποθετώ σε ένα πυρέξ από πάνω ρίχνω το μισό μείγμα με τις κρέμες ζαχαροπλαστικής συνεχίζω με άλλη στρώση μπισκότα βάζω την υπόλοιπη κρέμα και τέλος άλλη μια στρώση μπισκότα και τελειώνω με τη σαντιγί. Γαρνίρω με τριμμένο μπισκότο και φράουλες ή τρούφα ότι σας αρέσει.
Βάλτε το γλυκό στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες, πριν το σερβίρετε.
Η Συνταγή είναι της κας Ιωαννα Κληρονομου
Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή
Ενα δροσιστικό και εύκολο γλυκό για τις ζεστές μέρες του καλοκαιριού είναι αυτό το γλυκό ψυγείου με φράουλες, που είναι ιδανικό για κάθε περίσταση!
Φτιαγμένο με απλά υλικά, όπως σαβαγιαρ, φυτικη σαντιγι, τυρί κρέμα και φυσικά φρέσκες φράουλες, αυτό το γλυκό είναι ιδανικό για να ικανοποιήσει όλες τις λιγούρες σας.
Υλικά
Για την σάλτσα
350 γρμ φράουλες (πλυμμένες, καθαρισμένες)
1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
150 γρμ μαρμελάδα φράουλα
40 γρμ νερό
Για την κρέμα
500 γρμ φυτική σαντιγύ
4 κ.τ.σούπας ζάχαρη άχνη
200 γρμ τυρί κρέμα ( ή μασκαρπόνε)
2 συσκευασίες σαβαγιάρ
Εκτέλεση
Φτιάχνουμε πρώτα τη σάλτσα και την βάζουμε σ ένα μπολ για να έχουμε χώρο να βουτήξουμε τα σαβαγιάρ μας.Αλέθουμε τις φράουλες στο μούλτι και προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά.
Στη συνέχεια χτυπάμε στο μίξερ τα υπόλοιπα υλικά για να κάνουμε την κρέμα μας.
Βουτάμε ένα ένα τα σαβαγιάρ στη σάλτσα φράουλας και στρώνουμε σ ένα δοχείο παραλληλόγραμμο 32Χ20.
Τοποθετούμε τη μισή κρέμα και ξανά μια στρώση σαβαγιάρ,τέλος βάζουμε την υπόλοιπη κρέμα από πάνω και με το κoρνέ μας κάνουμε ό,τι σχέδιο θέλουμε η βάζουμε λίγη μαρμελάδα.
Κόβουμε μερικές φράουλες και γαρνίρουμε..τέλος ρίχνουμε από πάνω αν θέλουμε λίγο από τη σάλτσα που μας περίσσεψε.
Βάζουμε στο ψυγείο για μια ώρα.Κόβουμε κομμάτι σερβίρουμε και απολaμβάνουμε.
Καλή σας επιτυχία!!!!
Η εκτέλεση είναι της Ραλλούς Ψαραδέλλη