Γλυκό ψυγείου “Napoleon”
Oι απροσδόκητοι επισκέπτες ήρθαν και γοητεύτηκαν …
Υλικά
400 g σφολιάτας
2 φακ. έτοιμη πουτίγκα βανίλιας ή κρέμα ζαχαροπλαστικής Γιώτης (40 g το καθένα) ή εδώ η συνταγή για την φτιάξετε μόνοι σας
1 λίτρο φρέσκου γάλακτος
ζάχαρη, φλούδα λεμονιού
100 g βούτυρο
Δείτε πώς το ετοίμασα:
Έκοψα τη σφολιάτα σε λωρίδες το μήκος του ταψιου που θα χρησιμοποιήσω για την συναρμολόγηση και πλάτος περίπου 2 εκ. Τα ψήνω στους 200 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν.
Τα αφήνω να κρυώσουν και κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου ετοιμάζω την κρέμα μου σύμφωνα με την περιγραφή της συσκευασίας.
Σε αυτήν την περίπτωση χρησιμοποίησα την έτοιμη πουτίγκα – βασίζεται σε κορν φλαουρ και το χρησιμοποιώ συχνά. Δεν έγραψα την ακριβή ποσότητα ζάχαρης – ο καθένας όσο γλυκια θέλει. Αφού το αφαιρέσετε από τη φωτιά, προσθέστε το ξύσμα λεμονιού και το βούτυρο. Ανακατέψτε καλά και αφήστε το να κρυώσει.
Στο κάτω μέρος της επιμήκους φόρμας έβαλα τεντωμένη μεμβράνη, αφήνοντας αρκετο μποσικο και στις δύο πλευρές ώστε να μπορέσω τελικά να τυλίξω το κέικ. Βάζω 2 – 3 κουταλιές της σούπας κρέμα κάτω στην βάση
τακτοποιώ τρία μπαστούνια σφολιάτας και έτσι εναλλάσσονται μέχρι να τελειώσει η πουτίγκα, τελειώνοντας με κρέμα.
Κρατάω 3-4 μπαστούνια για διακόσμηση. Τυλίγω το φιλμ προσκόλλησης και το αφήνω στο ψυγείο για μερικές ώρες,κατά προτίμηση όλη τη νύχτα.
Την επόμενη μέρα αναποδογυρίζω τη φόρμα,
αφαιρώ το φύλλο αλείφω με λίγη κρέμα που κρατησα
και διακοσμω το κέικ με τα τριμμένα μπαστούνια .
Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε φέτες αμύγδαλα, όλα τα είδη φρούτων, σοκολάτα …
θέμα φαντασίας και γεύσης. Το διακόσμησα με μούρα και κλαδάκια μέντας.
Η εξήγησή μου χρειάστηκε πολύς χρόνος, αλλά σας διαβεβαιώνω ότι είναι ένα πολύ εύκολο, γρήγορο και αποτελεσματικό κέικ!
Καλή Απόλαυση!