Αυτή η συνταγή για Snickers σε φλιτζάνια είναι μια απλή και γευστική εκδοχή του κλασικού γλυκού. Η συνδυασμός με κρέμα τυριού, καραμέλα και φιστίκια δημιουργεί μια ακαταμάχητη γεύση που θα λατρέψετε.

Υλικά:

Για το παντεσπάνι σοκολάτας:

4 αυγά
1 πρέζα αλάτι
120 γρ. ζάχαρη
65 γρ. αλεύρι
35 γρ. κακάο
25 γρ. κορν φλαουερ

Για την καραμέλα:

150 γρ. ζάχαρη
120 γρ. κρέμα γάλακτος 33%
30 γρ. βούτυρο
Για την κρέμα τυριού:

150-200 γρ. κρέμα γάλακτος 33%
100 γρ. ζάχαρη άχνη
500 γρ. τυρί κρέμα

Για τo σιράπιασμα:

300 Νερό
300 Ζάχαρη
Για διακόσμηση:

Σταγόνες σοκολάτας

Εκτέλεση:

Παντεσπάνι:

Προθερμάνετε το φούρνο στους 180°C.
Χτυπήστε τα αυγά με το αλάτι και τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν και να σχηματιστούν κορυφές.
Ανακατέψτε το αλεύρι, το κακάο και το καλαμποκάλευρο και κοσκινίστε απαλά πάνω από το μείγμα αυγών.
Ρίξτε το μείγμα σε μια φόρμα 18 εκ. και ψήστε για 20-25 λεπτά, ή μέχρι να βγει μια οδοντογλυφίδα καθαρή.
Αφήστε το παντεσπάνι να κρυώσει εντελώς.
Καραμέλα:

Σε μια κατσαρόλα, λιώστε τη ζάχαρη σε μέτρια φωτιά μέχρι να γίνει καραμέλα.
Ζεστάνετε την κρέμα γάλακτος και ρίξτε την αργά στη ζάχαρη, ανακατεύοντας συνεχώς.
Αφήστε το μείγμα να σιγοβράσει για 1-2 λεπτά, ή μέχρι να πήξει ελαφρώς.
Προσθέστε το βούτυρο και ανακατέψτε μέχρι να λιώσει.
Αφήστε την καραμέλα να κρυώσει ελαφρώς.
Κρέμα τυριού:

Χτυπήστε την κρέμα γάλακτος με την άχνη ζάχαρη μέχρι να σχηματιστούν μαλακές κορυφές.
Προσθέστε το τυρί κρέμα και χτυπήστε μέχρι να ομογενοποιηθεί.
Συναρμολόγηση:

Σπάστε το παντεσπάνι σε ψίχουλα.
Βρέξτε ελαφρώς τα ψίχουλα παντεσπανιού με σιρόπι ζάχαρης.
Βάλτε μια στρώση ψίχουλα παντεσπανιού στο κάτω μέρος κάθε φλιτζανιού.
Ρίξτε από πάνω μια στρώση καραμέλας.
Απλώστε μια στρώση κρέμας τυριού.
Επαναλάβετε τις στρώσεις, τερματίζοντας με κρέμα τυριού.
Διακοσμήστε με σταγονες σοκολάτας και καραμελα.
Βάλτε τα τριφλ στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες πριν τα σερβίρετε.

Η Συνταγή είναι της Марина Назаревич

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Cheesecake Snickers.

Cheesecake Snickers.

Υλικά

Εδώ είναι η συνταγή / για φόρμα 16 cm /

Η βάση:
80 γραμμάρια βουτύρου,
55 γραμμάρια ζάχαρης,
1 αυγό,
135 γραμμάρια αλεύρι,
20 γραμμάρια κακάο,
1/2 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ.

Κρέμα:
300 γραμμάρια τυριού κρέμας,
60 γραμμάρια ζάχαρης,
50 γραμμάρια φυστικοβούτυρου,
70 γραμμάρια κρέμας γάλακτος 33%,
1 αυγό,
βανίλια.

Στρώμα καραμέλας με φιστίκια :
115 γραμμάρια ζάχαρης,
30 γραμμάρια νερού,
35 γραμμάρια βούτυρο,
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι,
75 γραμμάρια ζεστής κρέμας 33% και
50 γραμμάρια αλατισμένα φιστίκια.

Εκτέλεση

Ανακατέψτε το αλεύρι, το κακάο, κοσκινίστε, προσθέστε ζάχαρη, βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
και αυγό. Ανακατέψτε και ζυμώστε μια μαλακή ζύμη. Βάλτε στο ψυγείο για 10 λεπτά. Αφαιρέστε τη
ζύμη, διανείμετε στην βάση της φόρμα, τρυπήστε με ένα πιρούνι και ψήστε για 15 λεπτά στους
180 βαθμούς.

Κρέμα
Σε ένα άλλο μπολ ανακατέψτε το τυρί, τη ζάχαρη και το φυστικοβούτυρο, ανακατέψτε με ένα μίξερ,
προσθέστε την κρέμα γάλακτος και το αυγό. Ανακατέψτε τα πάντα προσεκτικά με μια σπάτουλα μέχρι να
μαλακώσει. Ρίξτε το μείγμα πάνω στην ελαφρώς ψυγμένη βάση και ψήστε για 1-1,5 ώρες σε
θερμοκρασία 150 βαθμών. Στη συνέχεια αφήστε το στο ψυγείο όλη τη νύχτα.

Καραμέλα:

Πάρτε μια κατσαρόλα με παχύ πυθμένα, ρίξτε τη ζάχαρη σε αυτό και ρίξτε το νερό και αφήστε το
να βράσει και η ζάχαρη να λιώσει τελείως. Μαγειρέψτε την καραμέλα μέχρι κεχριμπαρίσει,αφαιρέστε από τη φωτιά.
Ρίξτε τη ζεστή κρέμα γάλακτος, ανακατέψτε και προσθέστε το βούτυρο.
Ανακατέψτε καλά. Ψύξτε σε θερμοκρασία δωματίου και προαιρετικά προσθέστε 1-2 πρέζες
χονδροειδούς αλατιού. Ανακατέψτε την κρυα καραμέλα με τα φιστίκια και ρίξτε στο cheesecake.
Αφήστε το στο ψυγείο για 1 ώρα για να σκληρύνει την καραμέλα και κόψτε καλύτερα.

Απολαύστε την απίστευτη γεύση του !!!

Προηγούμενο άρθροΑυτά τα μπισκότα σοκολάτας κατέκλυσαν το Instagram και το Tik-Tok…
Επόμενο άρθροΜπριος με φέτα