Κρέμα Σφολιάτα

Συστατικά

1 ρολό σφολιάτα (ορθογώνια)

Για την κρέμα
400 γρ γάλα πλήρες (φρέσκο)
100 g υγρή κρέμα γάλακτος
60 g κρόκοι αυγών
100 γρ Ζάχαρη
50 γρ κορν φλαουερ (καλαμπόκι)
Βανίλια
ξύσμα λεμονιού

για να διακοσμήσετε ζάχαρη άχνη

Παρασκευή

Για την κρέμα

Αρχικά χωρίζουμε τους κρόκους από τα ασπράδια και τους χτυπάμε με τη ζάχαρη μέχρι να απρισουν.
Στη συνέχεια προσθέτουμε το κορν φλαουερ και ανακατεύουμε.
Εν τω μεταξύ, βάζετε το γάλα και την κρέμα γάλακτος να βράσουν (σε κατσαρόλα ή στο φούρνο μικροκυμάτων) με το ξύσμα λεμονιού ή απλώς με τη βανίλια
(της επιλογής σας).
Ρίχνουμε το μείγμα των αυγών στο γάλα και το αφήνουμε στους 85°, ανακατεύοντας με ένα σύρμα.
Η κρέμα θα πήξει σε λίγα λεπτά, θα το δείτε ακόμα κι αν δεν έχετε θερμόμετρο, καθώς το γάλα είναι ήδη πολύ ζεστό.
Η τέλεια κρέμα της συνταγής μας είναι έτοιμη (αν πρέπει να γεμίσετε ένα ωραίο μεγάλο κέικ με διάμετρο 26 εκ., για παράδειγμα, σας προτείνω να διπλασιάσετε τη δόση!)
Μόλις την φτιάξετε την αδειάστε σε μεταλλικό μπολ και αμέσως την σκεπάστε με μεμβράνη που θα εφαπτεται στην κ΄ρεμα για να μην κάνει σβόλους.

Το αφήνουμε να ξεκουραστεί και στο μεταξύ ετοιμάζουμε τη σφολιάτα.
Τώρα ανοίγετε τη σφολιάτα και τη χωρίζετε στη μέση, τα μέρη πρέπει να είναι τέλεια ίσα, μπορείτε επίσης να μετρήσετε, για να είστε ακριβείς.
Τοποθετούμε ένα φύλλο ζύμης σε ένα ταψί καλυμμένο με λαδόκολλα και κάνουμε πολλές μικρές τρύπες με τα δόντια ενός πιρουνιού και μετά ψήνουμε σε
προθερμασμένο φούρνο στους 180° για περίπου 15 λεπτά.
Όταν κρυώσει η κρέμα την ανακατεύουμε καλά με σύρμα ή μιξερ και την αδειάζουμε πάνω στη ζύμη και μετά την ισοπεδώνουμε καλά με μια σπάτουλα.

Τοποθετείτε το άλλο φύλλο που θα έχετε τρυπήσει πολύ καλά πάνω από την κρέμα, αν είναι μεγαλύτερο από το φύλλο κάτω μπορείτε να το ισιωσετε με ένα ψαλίδι
και μετά ψήστε στους 180° για περίπου 15-20 λεπτά.
Αφήνουμε να κρυώσει για τουλάχιστον 1 ώρα, 2 καλύτερα, πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και μετά το κόβουμε σε 6 δόσεις.

Τι πιστεύετε δεν είναι υπέροχο;

ΠΗΓΗ: Giallo zafferano

Προηγούμενο άρθροΗ συνταγή της μαμάς για γιουβαρελάκια με κόκκινη σάλτσα.😊
Επόμενο άρθροNόστιμα και υγιεινά μπισκότα βρώμης με μπανάνες και σταγόνες μαύρης σοκολάτας