Υλικά:

Γλώσσα (καθαρισμένη και έτοιμη για μαγείρεμα)
Ελαιόλαδο
Σκόρδο (λιγοστό, ψιλοκομμένο)
Κρεμμύδι (1 μεγάλο, ψιλοκομμένο)
Κόκκινο κρασί (1 ποτήρι)
Σάλτσα ντομάτας (έτοιμη ή σπιτική)
Μικρά κρεμμυδάκια για στίφado
Δάφνη
Ξύλο κανέλας

Εκτέλεση:

Ετοιμάζουμε την γλώσσα:

Βράζουμε τη γλώσσα σε αλατισμένο νερό για 15-20 λεπτά.
Την αφήνουμε να κρυώσει ελαφρώς και την ξεφουδίζουμε.
Την κόβουμε σε μερίδες.

Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο μέχρι να μαλακώσουν.
Προσθέτουμε τις μερίδες της γλώσσας και τις σοτάρουμε από όλες τις πλευρές.
Σβήνουμε με το κόκκινο κρασί και αφήνουμε το αλκοόλ να εξατμιστεί.

Προσθέτουμε τη σάλτσα ντομάτας, λίγο νερό αν χρειάζεται, τη δάφνη και το ξύλο κανέλας.
Σιγοβράζουμε σε χαμηλή φωτιά για περίπου 1 ώρα, ή μέχρι η γλώσσα να μαλακώσει και η σάλτσα να δέσει.

Κρεμμυδάκια:

Εν τω μεταξύ, τηγανίζουμε τα κρεμμυδάκια μέχρι να ξανθύνουν τα στραγγίσουν και τα ρίχνουμε στο κρέας με δαφνη
και ξύλο κανέλα και τα βράζουμε σε χαμηλή φωτιά

Καλή επιτυχία

Η Συνταγή είναι της κας Γιωτα Καραμπερη

Προηγούμενο άρθροΜπακλαβαδάτη Κολοκυθόπιτα Γλυκιά με Καρύδια!
Επόμενο άρθροΜοσχάρι Γιουβέτσι στη Χύτρα με Κριθαράκι: Μια Γρήγορη και Νοστιμιάτικη Συνταγή