Μοσχάρι Φρικασέ

Υλικά

1 200 γραμμάρια χοιρινό από σπάλα ή από μπούτι
1 1/5 κιλό χόρτα ψιλικά (καυκαλήθρες σέσκλα μυρώνια σπανάκι παπαρούνες)
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
3 κρεμμυδάκια φρέσκα κομμένα σε ροδέλες
1 πράσο κομμένο σε ροδέλες
1/2 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 κρασοπότηρο λευκό κρασί
1 φλυτζάνα του τσαγιού ελαιόλαδο
αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε τα ψιλικά μας τα πλένουμε πολύ καλά τα χοντροκόβουμε τα στραγγίζουμε και τα αφήνουμε στην άκρη. Πλένουμε πολύ καλά το κρέας το κόβουμε σε μερίδες και το σκουπίζουμε με απορροφητικό χαρτί. Ρίχνουμε το λάδι σε μία μεγάλη κατσαρόλα και μόλις ζεσταθεί βάζουμε το κρέας το σοτάρουμε και από τις δύο πλευρές και προσθέτουμε το κρεμμύδι. Μόλις γίνει διάφανο το κρεμμύδι σβήνουμε με το κρασί και όταν εξατμιστεί ρίχνουμε το αλάτι το πιπέρι και τόσο νερό ώστε να καλύπτει το κρέας.

Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε το φαγητό μας να σιγοβράσει για περίπου 50 με 60 λεπτά μέχρι το κρέας να μαλακώσει.
Αν χρειαστεί νερό ρίχνουμε λίγο ακόμη.
Στη συνέχεια προσθέτουμε τα ψιλικά ,τα κρεμμυδάκια,το κρεμμύδι, τον άνηθο, το μαϊντανό και το πράσο.
Συνεχίζουμε το βράσιμο για μισή ώρα περίπου ακόμη μέχρι να μαλακώσουν τα χορταρικά χωρίς να λιώσουν και να μείνουν με λίγο ζουμάκι.
Αν θέλουμε μπορούμε να περιχύσουμε με αυγολέμονο το φαγητό μας.

Καλή όρεξη

Η συνταγή είναι της Ραλλού Ψαραδέλλη

Προηγούμενο άρθροΚέικ σοκολάτας για το οποίο δεν χρειάζεται να χρησιμοποιήσετε φούρνο
Επόμενο άρθροΑλμυρό κέικ με τυρί και Σπόρους