Tσουρέκια με αλμυρή γέμιση

Υλικά

Για τη ζύμη:
550-600 γρ αλεύρι
1 κ.γ. ζάχαρη
1 κ.γ. αλάτι
200 γρ. γιαούρτι
Μια πρέζα μαγειρική σόδα
150 ml λάδι
2 αυγά
1 φακ μαγιά ξερή (7 γρ.)
100 ml. ζεστό νερό

Για τη γέμιση:
Προαιρετικά –
ζαμπόν, λουκάνικο, κίτρινο τυρί (κομμένο σε κύβους), τυρί κ.λπ.

Εκτέλεση:

Ρίχνουμε το αλεύρι σε ένα μεγάλο μπολ. Σχηματίζεται ένα πηγάδι και σε αυτό ενεργοποιείται η μαγιά μαζί με τη ζάχαρη και το χλιαρό νερό (15 λεπτά).
Στη συνέχεια προστίθενται τα υπόλοιπα υλικά.
Ζυμώνεται μια ζύμη απαλή και μη κολλώδης, η οποία φουσκώνει για περίπου μία ώρα.
Το σχήμα είναι προαιρετικό – μπάλες, ψωμάκια, ρολά…

Τα αφήνουμε να φουσκώσουν.
Μπορούν να αλειφτούν με χτυπημένο κρόκο αυγού και να πασπαλιστούν με σπόρους. (Θέμα γούστου).
Ψήνουμε μέχρι να ροδίσουν σε προθερμασμένο φούρνο στα 180 γρ. σε ταψί καλυμμένο με χαρτί ψησίματος.

Καλή Απόλαυση

Daniela Jordanova

Προηγούμενο άρθροΠιτάκια. Πω πω, πολύ εύκολη ζύμη!
Επόμενο άρθροΚεμπάπ μελιτζάνας