Τορτελίνια με λουκάνικο και κρεμώδη σάλτσα ντομάτας
Μια γρήγορη και εύκολη συνταγή τορτελίνια με λουκάνικο και κρεμώδη σάλτσα ντομάτας.
Συστατικά
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
2 φλιτζάνια κρεμμύδια σε κύβους
450 gr χωριατικο λουκάνικο
2-3 σκελίδες σκόρδο, λιωμενο
3/4 φλιτζάνι ζωμό κοτόπουλου ή νερό
400γρ ντομάτες κονκασε
1/2 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
255 gr τορτελίνια
Αλάτι και πιπέρι
2 φλιτζάνια φρέσκο σπανάκι
Οδηγίες
Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε ένα βαθύ τηγάνι ή κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Όταν το λάδι είναι πολύ ζεστό, προσθέστε τα κρεμμύδια. Πιέστε το λουκάνικο από το τέλος του για να αφαιρέσετε από το περίβλημά του και προσθέστε το απευθείας στο τηγάνι(μπορείτε να το κόψετε και σε μικρές ροδέλες). Χρησιμοποιήστε μια σπάτουλα ή κουτάλι για να σπάστε το λουκάνικο σε μικτά κομμάτια.
Αυξήστε τη φωτιά σε μέτρια-υψηλή και μαγειρέψτε, ανακατεύοντας περιστασιακά, μέχρι να ροδίσει το λουκάνικο.
Μειώστε τη φωτιά σε χαμηλά επίπεδα, και στη συνέχεια προσθέστε το σκόρδο και ανακατέψτε μέχρι να αρωματιστεί το μείγμα, περίπου 30 δευτερόλεπτα.
Προσθέστε το ζωμό ή το νερό, ντομάτα, κρέμα γάλακτος και τορτελίνια στο τηγάνι. Ανακατέψτε για να συνδυάσετε.
Αυξήστε τη φωτιά να αρχίζουν να βράζουν.
Καλύψτε, στη συνέχεια, μειώστε τη φωτιά και σιγοβράστε για 15 λεπτά έως ότου τα τορτελίνια μαλακώσουν και μαγειρευτούν. Δοκιμάστε τη σάλτσα και προσθέστε αλάτι και πιπέρι. Εγώ έβαλα 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι και 1/2 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι (βάλτε όσο σας αρέσει). Προσθέστε το σπανάκι και ανακατέψτε μέχρι να μαλακώσει και να μαραθεί.
Αφαιρέστε από τη φωτιά και σερβίρετε
ΠΗΓΗ: kevinandamanda.com